Részek Viadala – A Szőlőskert utcán lesz a Százhold járdája

Részek Viadala – A Szőlőskert utcán lesz a Százhold járdája
2013. September 13.
Csütörtök este a Százhold csapata is megtartotta "járdaosztó" gyűlését.
/vlm/Image/Show/84/
Szabadtéri gyűlést tartottak a Százholdon

Csütörtökön este a százholdi játszótér mellett tartották meg szabadtéri gyűlésüket a kerület csapatának tagjai, hogy döntsenek a Részek Viadalán nyert 200 négyzetméter járda sorsáról.
Az egybegyűlteket ifj.Torda Imre csapatkapitány köszöntötte, elsőként gratulálva a csapattagoknak a sikerhez, majd elmondta, hogy több ötlet is megfogalmazódott a járda elosztására. Ez a hozzászólásokból is kiderült: volt, aki több utcára szeretett volna kisebb szakaszokat, mások egybefüggő járda mellett érveltek. Egy javaslat szerint a járda métereinek egy részét át kellene “váltani” a játszótér egy darabjának lebetonozására, ott kosárlabda- vagy lábtenisz pályát kialakítva.
A beszélgetés végig jó hangulatban, vicces beszólásokkal fűszerezve zajlott – vagyis a Részek Viadala így utólag újra összehozta egy jó beszélgetésre a Százhold csapatot.
Végül szavazással döntötték el, hogy a 200 méternyi járdát egy darabban öntik le a Szőlőskert utcán, mégpedig a bal oldalon, a Zolifradi bár vonalától indulva az utca vége irányába, mintegy folytatásaként a másik oldalon az utca elejétől addig meglévő járdának. Az indoklás: így gyakorlatilag járdán lehet majd végigmenni szinte a teljes utcán, még ha közben át is kell menni egyik oldalról a másikra.
Abban is egyetértettek a megjelentek, hogy a játszótéri betonplacc kivitelezése is megvalósítható, és mindenki egyetértett abban, hogy annak önerőből rugaszkodjanak neki, de már csak tavasszal.
A továbbiakban kijelölték, hogy az önkormányzat hová, kiknek a felügyelete alá szállítsa a járda leöntéséhez szükséges anyagokat, de arra is figyelmeztettek, hogy mindenki maga gondoskodjon például a járda alá bekerülő vízelvezető csövekről, vagy a betonba bekerülő vasalatokról. A munka időpontját később beszélik meg.
A gyűlésen részt vett Nyakó József polgármester is, aki szintén gratulált a Százhold eredményéhez, további támogatásról biztosítva a kerületet, a lehetőségekhez mérten. A csapattagok lelkesedésével nem is volt gond, sőt, már a jövő évi versenyre is tettek programjavaslatokat.

Keresés