RMDSZ beszámoló és tisztújító közgyűlést tartottak csütörtök délután

RMDSZ beszámoló és tisztújító közgyűlést tartottak csütörtök délután
2023. May 28.
Rmdsz

Május 25-én, csütörtökön, tartotta az érmihályfalvi RMDSZ a beszámoló és tisztújító közgyűlését a Gizella Művelődési Központban. Nyakó József, helyi RMDSZ elnök köszöntötte Szabó Ödön RMDSZ parlamenti képviselőt, megyei ügyvezető elnököt, és a megjelenteket. Beszámolt az elmúlt időszak megvalósításairól, amelyeket csak hátráltatott, de nem állított le a világjárvány, utána pedig a szomszédságunkban kitört háború negatív hatásait kellett, kell még napjainkban is elszenvedni. Az elnök így folytatta: az évente megrendezett farsangi mulatság, anyák napi rendezvények, a gyereknap, nemzeti ünnepeink méltó ünneplése, sportrendezvények szervezése mind közösségformáló erővel bír. A programok megszervezésében és lebonyolításában az RMDSZ Nőszervezetre és a Szépkor Nyugdíjas Egyesületre mindig számíthatunk. A háború sújtotta Kárpátaljára magyar testvéreinknek kétszer vittünk élelmiszer segélyeket, esetenként adományokat gyűjtünk és juttatunk a rászorulóknak. Az RMDSZ irodában időközben irodavezető váltás történt, Sütő Judit helyett, András Ildikó az új irodavezető. A Honosítási okiratokhoz szükséges fordítások, Boros József nyugalmazott tanárnak köszönhetően ingyenesek, és egyéb szolgáltatások is térítésmentesek továbbra is. A Nagyváradon és Bukarestben tevékenykedő, megválasztott RMDSZ képviselőink és minisztereink közreműködése nélkül, nem értük volna el ezt a látványos fejlődést amit az elmúlt időszakban tapasztalhat Érmihályfalva lakossága. Ezt kell szem előtt tartanunk a jövő évi választások alkalmával is, zárta beszédét Nyakó József.

Szabó Ödön, ügyvezető elnök lépett mikrofonhoz, beszéde elején hangsúlyozta, kiemelkedő munkát végzett a legutóbbi alkalommal megválasztott csapat. Példaértékű az az évtizedes hagyomány, hogy az RMDSZ helyi tanácsosai és választmánya hétről-hétre összeülnek. Meglátása szerint az eddigi alpolgármestert, Karsai Attilát tartja alkalmasnak a polgármesteri tisztség betöltésére. Beszéde végén, a minél több szavazó megszólítását nevezte prioritásnak.

A hozzászólási lehetőséget, Krizsán Csaba és Varga Róbert RMDSZ tanácsosok használták ki, előbbi a most folyó beruházásokkal kapcsolatos véleményét fejtette ki, utóbbi pedig a tagság fiatalításának fontosságáról beszélt.

Karsai Attila alpolgármester, köszöntötte a megjelenteket, többek közt elmondta, az elmúlt majd egy évben, mióta alpolgármesterként tölti be a polgármesteri tisztséget, igyekszik minden kihívásnak megfelelni, egy személyben ellátni a polgármesteri és alpolgármesteri feladatkört. A jól elvégzett munka felér egy sikeres kampánnyal, amire nagy szükség lesz, hiszen jövőre, négy választásnak nézünk elébe.

Előbb Nyakó József értékelte a hozzászólásokat, majd Szabó Ödön fűzött gondolatokat az elhangzottakhoz amelyben kifejtette, továbbra is Nyakó József a jó választás a helyi RMDSZ elnöki tisztségére. Ezután következett a tevékenységi beszámolók elfogadása, majd a tisztújítási procedúra, melynek végén, újra megválasztották Nyakó Józsefet az érmihályfalvi RMDSZ elnökének.

Szavaztak az új választmány összetételéről is, amelyben a következők kaptak helyet. Gergely Tamás és Kiss Csaba 52, Ruszkai Zsolt 49, Boda Gergő és Kovács Zoltán 48, Csűri József 47, Cseh László 38, Szakács János és Orosz István 36, Torda Imre és Oláh Sándor 34, Balázs József 32, Horváth Attila,  András Ildikó és Gyula Lehel 30, Nyakó Zoltán és Gnandt János 29 voksot kapott. Az etikai bizottságban, Kertész Zoltán, Papp László és Simon János, az ellenőrző bizottságban pedig Torda Csilla, Turuczkai Béla és Zeffer Lajos vesz részt.

Keresés