RMDSZ-közgyűlés: Újraválasztották az elnököt

RMDSZ-közgyűlés: Újraválasztották az elnököt
2019. March 13.
Beszámoló és tisztújító közgyűlés volt az RMDSZ érmihályfalvi körzeténél. A szervezet megyei sajtóirodájának közleménye.
/vlm/Image/Show/84/

Hétfőn a kora esti órákban került sor beszámoló és tisztújító gyűlésre az RMDSZ érmihályfalvi körzetében. A gyűlésre a Gödör rendezvényházban került sor, melyen a résztvevők elsőként megválasztották a gyűlésvezető elnökséget Nyakó József polgármester, a körzet elnöke és Borsi Lóránt a Bihar megyei RMDSZ ügyvezető alelnöke személyében.

Nyakó József köszöntötte a jelenlévőket, majd sor került a tevékenységi beszámolójára. Az elmúlt időszakban Érmihályfalva a fejlődés útjára lépett – mondta a körzeti elnök. A körzeti RMDSZ számos magyar kulturális programot szervezett évente, a magyarság fontos ünnepeitől, megemlékezéseitől kezdve egészen a szociális jellegű tevékenységekig. Kiemelkedő rendezvényeik egyike a Nyíló Akác fesztivál, de a gyermekekre is gondolva szerveznek gyermeknapi ünnepséget és családi napot is. A magyar kultúra őrzőit is díjazzák, a Magyar Kultúra Napja alkalmából Szépmíves-díjat hoztak létre, emellett a ’48-as forradalom alkalmából Márciusi Ifjak-díjat is átadnak március 15-én. Húsvét és karácsony alkalmával a szociálisan hátrányos helyzetű családokhoz juttatnak el ajándékcsomagokat. A szervezetük irodájának állandó tevékenységéhez tartozik a magyar állampolgársági, anyasági támogatás és a Magyar Igazolványokkal való ügyintézés is.

A kulturális programok mellett nagy változáson megy át infrastrukturálisan Érmihályfalva. Állandó járdaépítések folynak, utcákat modernizálnak, aszfaltoznak, a szennyvízelvezető hálózatot bővítik. Jelenleg is legalább tíz különböző projekt van leadva, amelyből már biztosan nyer két beadvány és a többire is várják az eredményeket.

Az Érmellék fővárosában a sportélet is igen kiemelkedő. Évente több labdarúgó, kézilabda és egyéb sporttevékenységre kerül sor, köszönhetően több kiváló, tapasztalt embernek, akik a sportéletet szervezik, vezetik. Kiemelkedő kezdeményezés jött létre két éve, a Kabos Endre diákolimpia, amely több iskolából a rendezvény folyamán több száz magyar gyereket von be a sportéletbe.

Nyakó József kitért a jelenlegi politikai helyzetre is, amelyben felhívta a figyelmet a közelgő választásokra és annak fontosságára. Csak erős képviselettel érünk el eredményeket! – mondta az elnök így folytatva: ha különbözőek is vagyunk, a céljaink legyenek közösek, mert eredményeket csak így érhetünk el.

A beszámolója végén elmondta, hogy egy nagyszabású tervet készítettek, ugyanis Érmihályfalva hamarosan a hétszázötvenedik születésnapját fogja ünnepelni, ennek alkalmából egy olyan beruházásra kerül sor, amely még legalább ugyanennyi ideig emlékeztet mindenkit, jelet ad, hogy ott magyarok élnek, mégpedig egy impozáns kilátóval készülnek ennek alkalmával.

A beszámolót szavazásra bocsátották, amelyet a jelenlévők elfogadtak, majd tisztújításra került sor. A közgyűlés ugyancsak Nyakó Józsefet javasolta a körzet élére, s a szavazás által egyhangúlag szavaztak újabb két év bizalmat számára. Ezt követően a választmány, a bizottságok és a Bihar megyei küldöttgyűlésbe a küldöttek megválasztására került sor.

A gyűlés végén Borsi Lóránt zárszóként kiemelte, hogy amikor átvette a polgármesteri tisztséget a körzeti elnök, elsősorban az adósságtól kellett megszabadítania a várost, majd komoly beruházásokra került sor. Mindemellett egy komoly, összetartó csapat jellemzi az érmihályfalviakat, akiknek kitartást kívánt az előttünk lévő kihívásokhoz.

A BIHAR MEGYEI RMDSZ SAJTÓIRODÁJA