RMDSZ-Nőszervezet alakult

RMDSZ-Nőszervezet alakult
2013. December 7.
Szombat este megalakult a helyi RMDSZ nőszervezete, elnök dr.Turucz Mária, alelnökök Kiss Mária és Gábor Éva.
/vlm/Image/Show/84/
Dr.Turucz Mária elnök, az asztal másik végén Kiss Mária és Gábor Éva alelnökök

Szombat este a kultúrház kistermében megalakult az RMDSZ nőszervezete. A megjelenteket – akik alapítótagok is egyben, hiszen megszavazták a szervezet alapítását – dr.Turucz Mária családorvos, megyei tanácsos, a nőszervezet érmihályfalvi régiójának elnöke köszöntötte, röviden ismertetve a szervezet eddigi történetét, létrejöttének indokait, céljait.
Ezt követően Nyakó József polgármester, helyi RMDSZ-elnök üdvözölte a nőszervezet alapítását. Úgy vélte, hogy újabb színt visznek a helyi közéletbe, együttműködve és nem rivalizálva az RMDSZ-szel, nem annyira politizálva, mint inkább civil szervezetként működve.
A szavazási procedúra levezetése a polgármesterre várt, jó előjelnek tűnt, hogy annak kezdetekor benyitott a terembe maga a Mikulás is – tudniillik a nagyteremben egy Mikulás-ünnepség zajlott, és eltévesztette az ajtót.
A vezetőségbe 2 esztendőre egy elnököt és két alelnököt választottak.
Az elnöki tisztségre öt jelölés hangzott el, de azt csak dr.Turucz Mária fogadta el, az alelnökségre szintén öt név hangzott el, a jelölést Kiss Mária, a Fogyasztási Szövetkezet elnöke, illetve Gábor Éva tanítónő fogadta el.
A szavazatok összeszámlálása után kiderült: a 29 leadott szavazólapból egy volt érvénytelen, dr.Turucz Mária 28, Kiss Mária 25, Gábor Éva 27 voksot összesített.
A megválasztottak megköszönték a bizalmat, majd a jelenvolt tagsággal együtt már program- és eseményterveket is szőttek, például mindjárt a karácsony megünneplésére, kapcsolódva a nőszervezet “Mosolygós Karácsonyt!” című országos akciójához.

Keresés