Rohamkocsit kaptak tűzoltóink

Rohamkocsit kaptak tűzoltóink
2020. December 21.
A város rohamkocsit vásárolt a helyi hivatásos tűzoltóknak
/vlm/Image/Show/84/

Egy esztendővel ezelőtt fogalmazódott meg először a Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség vezetői részéről, hogy szükség volna az érmihályfalvi alegységet ellátni egy korszerűbb tűzoltó rohamkocsival a biztonságos és gyors beavatkozások biztosítása érdekében.

Mivel az ország és a megye több településére is érkeztek már Angliából jó állapotban levő autók, amelyek már bizonyították is alkalmasságukat különböző bevetéseken, ezért érdemesnek találtuk a kérés teljesítését.

Az egy hónappal ezelőtti találkozón már meg is egyeztünk a megyei tűzoltóság vezetőivel, hogy vásárolunk egy viszonylag korszerű gépet a mihályfalvi ,,lánglovagoknak’’, akik egyébként, példás helytállással teszik a dolgukat az elavult rohamkocsikkal is.

A vásárlás lebonyolításához egy civil egyesületre volt szükség, mivel közvetlen módon nem költhettünk pénzt, még egy ilyen fontos tevékenység biztosításának finanszírozására sem. Az összeg az elmaradt Nyíló Akác Napok tervezett költségeiből volt kifizetve.

A rohamkocsit tehát az Érmihályfalváért Egyesületen kereszül a város vásárolta meg és adta át a helyi szakavatott, hivatásos tűzoltóknak, hogy fokozottabban tudjanak vigyázni ránk és önmagukra is ennek a rendkívül veszélyes hivatásnak a gyakorlása során.

Keresés