Rongálókat “lestek meg” a kamerák a parkban

Rongálókat “lestek meg” a kamerák a parkban
2013. June 11.
A városi parkot "figyelő" kamerák segítségével sikerült rongálókat azonosítani. A parkba új padok kerültek, és a földgyalu is dolgozik.
/vlm/Image/Show/84/
A földgyalu minden utcára el fog jutni

Korábban beszámoltunk róla, hogy a város több pontján térfigyelő kamerákat helyeztek el. A városi parkot figyelők segítségével nemrégiben sikerült azonosítani 2 fiatalt, akik rongáláson “ügyködtek”, nem kevés energiát fektetve abba, hogy a lebetonozott padokat kitépjék helyükről. Kezdeményezték a rendőrségnél a tettesek felelősségre vonását, tudtuk meg Karsai Attila alpolgármestertől, aki hozzátette: a parkban a padokat újakra cserélték.

A 13 új lóca erősebb, három lábú, és “természetesen” betonágyba vannak helyezve. A régieket igyekeznek megjavítani, és a városban közterületekre helyezik ki őket, illetve a játszóterekre is jut belőlük.

A parkba ugyanakkor újabb 7, vezeték nélküli kamerát tettek fel, melyek az ottani játszóteret és a szökőkutat tartják szemmel.
A régi, eltört és esetenként felgyújtott kukák helyére is újak kerültek, melyeket a Városháza alkalmazottai készítettek.
Az alpolgármester elmondta még, hogy a DN19C országút menték (a központi benzinkút mellett) szociális munkásokkal zajlik az út menti vízelvezető árok takarítása, ugyanakkor rövidesen megoldást találnak arra is, hogy az említett szakasz néhány pontján hogyan vezessék le a járdákról az esőzésekkor ott meggyűlő vizet.
Ahogyan az idő engedi, dolgozik a földgyalu is. Beszélgetésünkkor éppen a Báthori István utcában (Tótfalu) egyengette az utat, de a város minden utcájára sor kerül – mondta Karsai Attila.

Keresés