Saját mesékkel pályázhatnak a diákok – Felhívás pedagógusoknak

Saját mesékkel pályázhatnak a diákok – Felhívás pedagógusoknak
2012. October 8.
A Kossuth Rádió 6-17 évesektől vár saját fantáziából született meséket a "Nagy Mese" programban. A szervezőknek a magyarországi és külhoni pedagógusokhoz intézett felhívását közöljük.
/vlm/Image/Show/84/
Saját mesevilágukba repíthetnek a diákok (Halász Edit debreceni foltvarró alkotása)
Tisztelt Hölgyem! Tisztelt Uram! Kedves Pedagógusok!
A Kossuth Rádió 2012. szeptemberében indította útjára „A Nagy Mese”; – programot, amelybe szeretnénk bevonni Önöket, és iskolájuk diákjait.
Saját fantáziából született, 5 percnél (két gépelt oldalnál) nem hosszabb meséket várunk 6-17 éves gyerekektől, fiataloktól az MTVA Gyermek- és Ifjúsági Főszerkesztőségébe 2012. október 31-ig.
A pályaműveket írásban kérjük, de saját előadású hanganyagokat és a rajzos illusztrációkat is szívesen fogadunk a leírt mese mellé. A beküldött alkotásokat egy meseszakmai zsűri bírálja el.
A pályaművek beküldése
A jelentkezéseket e-mailen anagymese@mtva.hu címre várjuk 2012. október 31-ig.
A beérkező pályaműveket előszűrés után a http://www.nagymese.hu/ oldalon tesszük közzé, itt szavazhatnak majd az érdeklődők a kedvenceikre, hiszen a nyerteseknek nemcsak a zsűri, hanem a közönség is odaítél egy díjat.

Eredményhirdetés
„A Nagy Mese”; – program eredményhirdetése 2012 karácsonyán lesz. A legjobb meséket a Kossuth Rádió Esti mese műsorában neves színművészek előadásában mutatjuk be, a zsűri által első díjjal jutalmazott meséből animációs filmet tervezünk készíteni. A nagydíjas és a közönségdíjas mese szerzője mindezek mellé még egy-egy Samsung tabletet is kap ajándékba.
Az iskolákat is bíztatjuk a részvételre, hiszen a legaktívabb magyarországi és külhoni intézményt egy-egy 250 ezer Forint értékű könyvcsomaggal jutalmazzuk.
Kedves Pedagógusok!
Kérjük, ismertessék meg diákjaikkal „A Nagy Mese”; című közös projektünket, és ösztönözzék őket minél több pályamű beküldésére! A programmal kapcsolatban minden információt (VIDEÓK, ZSÜRI, valamint a jelentkezési lapot) megtalálnak a http://www.nagymese.hu/ oldalon.

Köszönjük közreműködésüket!

Markovits Ferenc Horváth Vanda
Programszerkesztő Főszerkesztő
Kossuth Rádió MTVA Gyermek- és ifjúsági Műsorok Főszerkesztősége

Keresés