Saját tollak az alkalmi kávéházban

Saját tollak az alkalmi kávéházban
2014. September 29.
A Móka színjátszó csoport ez alkalomra összeállított zenés irodalmi műsora zárta a Szent Mihály-napi Dióverő fesztivált.
/vlm/Image/Show/84/
Színpadi kávéház, költőkkel és előadókkal

A Szent Mihály-napi Dióverő fesztivál zárásaként a Móka színjátszó csoport jelentkezett új bemutatóval vasárnap este, Saját tollak címen. Ahogyan a cím is utal rá, a zenés, irodalmi műsorban saját tollak, vagyis saját, érmihályfalvi szerzők által papírra vetett versek hangzanak el, a hangulat és a díszlet pedig az irodalmi, zenés kávéházakét idézte.
A szerzők (a programfüzet szerinti sorrendben) Szilágyi István, Orosz Otília Valéria, Erdődi Endre (nem volt jelen), Sütő Éva, Boros József, Sillye Judit és Szilágyi Ferenc Hubart a kultúrház színpadán foglaltak helyet, a kávéházban, ahol “pincérek” – Mustean Sándor, Felvinczi Fanni, Tóth Gabriella – italt, süteményt szolgáltak fel. A Móka tagjai – Boros Emőke, B.Vadász Mónika, Felvinczi Erzsébet, Gyenge Attila, Varga István, Kecskés Zoltán, illetve a poétákat is bemutató Szabó János – pedig zenei aláfestéssel, illetve dalokkal “elválasztva” a szerzőket, adták elő a költeményeket,
közreműködött Darabont Aliz és Kis Ákos, illetve Varga István táncpartnere volt Máté Tímea.
Záróakkordként az ugyancsak Móka-tag Kulcsár Ágnes egy-egy saját idézettel díszített tányért ajándékozott a poétáknak.
Az előadás kiváltotta megérdemelt vastaps méltó zárása volt az idei Szent Mihály-napi Dióverő fesztiválnak.

Keresés