Sakkverseny, néhai sakkozók emlékére

Sakkverseny, néhai sakkozók emlékére
2014. July 29.
Nagyszabású sakkversenyt tartottak a hét végén a Gödörben, melyet a már elhunyt sakkozó sporttársak - Horváth László, Magda Nicolae, Prázsa Imre, Olariu Valentin és Oroszi Ferenc - emlékének ajánlottak.
/vlm/Image/Show/84/
Összesen 68 sakkozó ült asztalhoz

A Gödör rendezvényházban szombat reggel Nyakó József polgármester és Kovács István főszervező köszöntötte a megjelenteket, majd a sorsolást követően svájci rendszerben kezdődött meg a verseny, melyen gyerekek 11 párban, felnőttek 23 párban ülhettek asztalhoz.

Közben az udvaron már főtt a bográcsos, hiszen a versenyzőket (akik a helyiek mellett Nagyváradról, Monospetriből, Margittáról, Székelyhidról, Szalacsról, illetve Nagyrábéról, Nyíracsádról, Nyírábrányból, Hajdúsámsonból és Derecskéről érkeztek) a szervezők a bábutologatás félidejében terített asztalhoz is várták, közben a Bartók Béla citerazenekar zenélt.
A díjakat Szilágyi Tibor versenybíró, illetve a szervezők nevében Kovács István és Gulácsi Mihály adta át.

Eredmények:

– ifjúságiaknál – 1. Caba Paul (Nagyvárad, 7.5 pont), 2. Balega Norbert (Nyiracsád, 6.5 pont), 3. Zaha Vlad (Nagyvárad, 6 pont);

ifjúsági csapatverseny – 1. Nagyvárad, 2. Nyíracsád, 3. Székelyhid I.

– felnőtteknél – 1. Olariu Cornel (Érmihályfalva, 7.5 pont), 2. Jakab Zsolt (Monospetri, 7 pont), 3. Cser István (Székelyhíd);

csapatban 1. Monospetri, 2. Érmihályfalva, 3. Székelyhíd I. (a csapatok azonos pontszámot összesítettek, az egymás elleni eredmény volt a rangsoroló).

Kovács István főszervező elmondta: a versenyt a helyi, de sajnos már elhunyt sakkozók – Horváth László, Magda Nicolae, Prázsa Imre, Olariu Valentin és Oroszi Ferenc – emlékének ajánlották, és tartják meg a továbbiakban minden év februárjában.

(BN)

Keresés