Segédlelkész a római katolikus egyházközségben

Segédlelkész a római katolikus egyházközségben
2013. August 4.
Vasárnap mutatkozott be a római katolikus egyházközségben Husztig Róbert, akit a megyéspüspök segédlelkésszé nevezett ki Bogdán István plébános mellé.
/vlm/Image/Show/84/
Bogdán István és Husztig Róbert az oltár előtt

A vasárnap reggel 9 órakor kezdődött szentmisén állt először a hívek elé Husztig Róbert, akit Böcskei László megyéspüspök nemrég nevezett ki segédlelkésznek Bogdán István plébános mellé.
A szentmisén Bogdán István röviden bemutatta segédlelkészét a jelenlévőknek, elmondva, hogy Érmihályfalva az első állomáshelye, mióta a püspök július 6-án áldozópappá szentelte a nagyváradi Bazilikában. Kérte a híveket, imádkozzanak, hogy érezze otthon magát a városban Husztig Róbert, aki tanulmányait Gyulafehérváron és Dél-Tirolban végezte. Utóbbinak köszönhetően jól beszél olaszul és németül is, aminek igyekeznek hasznát venni a fiatalokkal történő foglalkozásokon, csakúgy mint annak, hogy gitáron is tud zenélni.
A segédlelkész prédikációjában a lelki és a világi gazdagság között vont párhuzamot, a szentmise végén áldását adta a plébánosra, a hívekre és a ministránsokra is (csatolt képünkön).
Kérdésünkre Bogdán István elmondta: a segédlelkész feladata minden tevékenységben segíteni a plébános munkáját, beleértve a templom körüli teendőket, a hitoktatást, a beteglátogatást.
A szentmise végén a templomból távozók a ministránsoktól átvehették azt az emlékkártyát, mely Husztig Róbert nem régi, pappá szentelésének alkalmára készült (alábbi képeinken).

Keresés