Segítenek, de barátok is egyben

Segítenek, de barátok is egyben
2017. October 6.
Az iskolakezdéshez igazítva újra ellátogatottak a budapesti Csillaghíd Alapítvány tagjai az Iskolaházhoz és persze most sem üres kézzel jöttek.
/vlm/Image/Show/84/

A korábbi években is beszámoltunk arról, hogy a budapesti Csillaghíd Alapítvány tagjai, miközben több erdélyi és partiumi gyerekotthont támogatnak, az érmihályfalvi Iskolaházba is immár rendszeresen eljutnak. Az iskolakezdéshez igazítva tanszereket hoznak, illetve olyan holmikat, melyek szükségesek az intézmények mindennapi működéséhez (további részletek ide kattintva).

A napokban újra bekopogtak a “csillaghidasok” az Iskolaházba, tudtuk meg András Ildikó nevelőtől. Hoztak iskolakezdésre tanszereket, iskolatáskákat, tisztítószereket és egy egész évre elegendő papírzsebkendőt és vécépapírt. “De nemcsak ennyit, hanem sok szeretettel, jókedvvel, mókával és kacagással érkeztek. A gyerekek már nagyon várták őket, hiszen, ahogy minél többször találkoznak (balatoni nyaralás, Budapesti jótékonysági est), annál jobban megismerik és megszeretik egymást”, mondta András Ildikó, aki hozzátette: a Csillaghíd Alapítvány 11 évvel ezelőtt két fiatalemberrel, Berta Tamással és Vértessaljai Antallal kezdte meg működését, amikor is Parajdon először találkoztak Kovács Ágnessel, az akkori ottani napközi vezetőjével és a Szent Ferenc Alapítvány gyermekeivel. Hazamenve elmesélték rokonaiknak, barátaiknak, ismerősöknek a látottakat, így létrehozva a Csillaghidat, hogy minél többet tudjanak segiteni. “Ahogy Kovács Ágnes elindította 4 évvel ezelőtt a székelyhídi Gyermek Jézus Otthont, már 2 irányba segített a Csillaghíd, aztán 2014-ben az érmihályfalvi Iskolaházra is felfigyeltek, így itt is és ott is segítenek, amiben tudnak: meleg téli lábbeli, nyári táborozás, iskolakezdésre teljes felszerelés – mind- mind a Csillaghíd Alapítványnak köszönhető. Ezen kívül pedig családtagok, barátok, ismerősök. Nagy segítség ez mindhárom intézménynek”, fogalmazott a nevelő.

Keresés