Segítenek, összegyűjtik, leadják

Segítenek, összegyűjtik, leadják
2018. March 20.
Segítséget nyújtanak az arra igényt tartóknak a szavazatok leadásához.
/vlm/Image/Show/84/
A képen látható urna várja a szavazatokat
Az érmihályfalvi RMDSZ-iroda mindenben segít a nagykorú, magyar állampolgársággal rendelkező szavazóknak (más településről érkezőknek is) a 2018-as magyarországi országgyűlési választással kapcsolatban.
Postán érkezik a már előzetesen regisztrált magyar állampolgárok otthonába a választási boríték, amely tartalmaz:
– egy szavazólapot,
– egy azonosító nyilatkozatot,
– egy lezárható borítékot, amelybe a szavazólapot kell beletenni,
– egy válaszborítékot.
Nagyon fontos, hogy az azonosító nyilatkozat helyesen legyen kitöltve! Mindent a lakcímkártyán szereplő adatok szerint kell kitölteni. Ha hibázik valaki, a szavazata is érvénytelenné válhat. Ha mégis elhibázta, kérhet újat a helyi RMDSZ-irodától vagy letöltheti ezt a Nemzeti Választási Iroda honlapjáról. Az azonosító nyilatkozat kicserélésére van lehetőség, a szavazólapot már nem lehet javítani. Fontos, hogy a szavazólapot már mindenkinek egyénileg kell kitöltenie. Ezt követően le kell zárni az erre szánt borítékba. A lezárt szavazatát és a kitöltött azonosító nyilatkozatot tegye bele a válaszborítékba.
Szavazóborítékát április 6-ig leadhatja az RMDSZ irodában, az erre a célra előkészített urnába. Az így összegyűjtött szavazatokat az iroda április 8-án Debrecen város központi választókerületének adja át.
Aki igényli a segítségnyújtást, az lakcímkártyájával és a postán kapott szavazóborítékkal együtt keresse fel az irodát (Érmihályfalva, Republicii utca 2. szám, a volt polgármesteri hivatal épülete).
Az iroda 2018. április 6-ig az alábbi program szerint várja a szavazókat, illetve a szavazóborítékokat:
– hétfőn 15 és 18 óra között,
– kedden, szerdán és csütörtökön 9 – 13 és 15 – 17 óra között
– pénteken 9 és 15 óra között.

Keresés