Sítáborban jártak cserkészeink

Sítáborban jártak cserkészeink
2017. February 8.
Az Aranyos-völgyi sítáborban sajátították el cserkészeink a síelés alapjait az elmúlt héten.
/vlm/Image/Show/84/

A cserkészek számára a tél egy pihenő időszak, amikor az időjárás nem mindig engedi meg a szabadtéri tevékenységeket. De ettől sem kedvetlenedett el az érmihályfalvi Kölcsey Ferenc cserkészcsapat, mert ahogy beköszöntött a hideg, elkezdtünk az adventi vásárra készülődni, gondosan kiválasztottuk az eladandó termékeket, majd elkészítettük azokat. Ez a művelet heteket vett igénybe. Amikor elérkezett az idő, mindent eladtak ügyes cserkészeink. Az itt befolyt összeget a sítábori étkezésünkre fordítottuk.

Ezután már nem volt más dolgunk csak várni a tábor időpontját. Foglalkozásainkon megbeszéltük a szabályokat, felkészültünk a táborra. A Bihar megyei Cserkész Ifjúsági Szövetség (BICSISZ) parancsnokai kiválasztották a tábor időpontját, így esett a választásunk február 1-3. közötti dátumra. Szerdán reggel a szalacsi Dr. Andrássy Ernő cserkészcsapattal együtt indultunk el az Aranyos-völgyi sítáborba, melynek helyszínét most is a vértopi diákszálló biztosította. Miután szerencsésen megérkeztünk cserkészeink elfoglalták szobáikat, majd kiosztottuk a síbakancsokat, és lécek.

Horváth Béla a BICSISZ alelnöke és egyben a szalacsi cserkészek parancsnoka oktatta a cserkészeket a síelés titkaira. A kitartó cserkészek el is sajátították a síelés alapjait, de lehetőségünk volt szánkózni és este portyázhattunk is felfedezve a környéket. Amikor nem a szabadban töltötték idejüket, cserkészeink társasjátékkal és különböző csapatépítő programokkal tették emlékezetessé pihenésüket.

Az idei táborban is nagyon sok felejthetetlen pillanatban volt részünk, fáradtan, de élményekkel gazdagon tértünk haza.

Ezúton is szeretném megköszönni Horváth Béla alelnök és Szegedi Dávid parancsnok táborban nyújtott segítségét, hiszen nélkülük nem lett volna ilyen emlékezetes ez a tábor.

Gliga Judit cserkészparancsnok