Sok gyerek és felnőtt várta Érmihályfalva főterén a télapót

Sok gyerek és felnőtt várta Érmihályfalva főterén a télapót
2022. December 20.
telapo

Hétfő délután a csípős hideg ellenére is sok gyerek várta a télapót a Széchenyi István téren. Az ovisok és kisdiákok szüleikkel az óvó és tanító nénik körül csoportosultak szüleik kíséretében. Időközben, az eseményhez illő zene is felcsendült a hangszórókból, és az ünnepi fények is kigyúltak a téren felállított fenyőn és az oszlopokon. Gábor Éva tanítónő, hogy a várakozás perceit könnyebbé tegye, felkérte a gyerekeket, akik verssel vagy énekkel készültek mutassák be társaik előtt, voltak is jelentkezők szép számmal. Nyakó Zoltán az program műsorvezetője, tájékoztatta a jelenlévőket miként is fog lezajlani az ajándékozás menete, továbbá mindenkit megnyugtatott a télapó biztosan meg fog érkezni, csak a szánkó helyett hintóra kellett szállnia mivel itt még nem esett le a hó. Időközben besötétedett, a várakozókat pedig az Érmihályfalvi RMDSZ Nőszervezetének tagjai, forró teával, kaláccsal és szaloncukorral kínálták.

Karsai Attila alpolgármester köszöntötte a gyerekeket és hozzátartozóikat, megköszönte az Érmihályfalváért Egyesületnek a szervezést, az Érmihályfalvi RMDSZ Nőszervezetnek a lebonyolításban vállalt szerepet, továbbá Gazsi Renátának a támogatást, biztosította a jelenlévőket, hogy a város vezetése a jövőben is támogatni fogja a hasonló gyerekprogramokat. Bejelentésére, hogy a télapó hintója pillanatokon belül megérkezik, üdvrivalgással válaszoltak a gyerekek.

Hamarosan meg is érkezett a télapó aki miután helyet foglalt elárulta, hogy azért látogatta meg városunkat mert nemrég Finnországban ahonnan hozzánk érkezett, találkozott az Érmihályfalvi 1.számú Technológiai Líceum diákjaival, igazgatónőjével Zeffer Tímeával és aligazgatónőjével Stefania Dersidannal, akik Erasmus plus program keretében jártak ott, nekik megígérte, viszonozni fogja látogatásukat. Ezután minden gyerek az óvó nénik, majd a tanító nénik kíséretében átvehették ajándékaikat. Az ünnepség végén a télapó ígéretet tett arra jövőre is ellátogat Érmihályfalvára, mivel nagyon ügyes gyerekekkel volt alkalma találkozni.

Balázs József Attila

Keresés