Sok helyzet, az eredmény 0 – 0

Sok helyzet, az eredmény 0 – 0
2019. May 13.
Ahogy egy székelyhídi szurkoló fogalmazott: adhattunk is volna, kaphattunk is volna...
/vlm/Image/Show/84/
Egyik szögletünk kanyarodik a hazaiak kapuja elé
Egy érmelléki rangadó esetében semmit nem jelent, ha az egyik fél pillanatnyilag a tabella utolsó helyezettje, a másik pedig a rangsor derekán áll, hiszen a presztízs, az presztízs. Mindezt tapasztalhattuk szombaton délután, amikor a megyei első osztályú labdarúgó bajnokság 25. fordulójában a Székelyhídi SK az Érmihályfalvi Unireát fogadta. A stadion lelátója megtelt nem csak helyi, de igen szépszámú vendégszurkolóval is, akik hallatták is hangjukat.
A találkozó rögtön két ordító hazai helyzettel kezdődött, csak rajtuk múlt, hogy nem vezettek már a 3. percben akár 2 góllal is. A kimaradt lehetőségek nem szegték a vendéglátók kedvét, tovább rohamoztak, nekünk jobbára a védekezés jutott. Ha helyzetbe kerültünk, akkor az szögletből történt, ebből is az elsőre a 34. percig kellett várni, ám azt további három követte a félidőig. Megjegyzendő, hogy Gego az első félóra végén heves reklamálásért sárga lapot kapott, és a jelenetet látva nem kellett jósnak lenni, hogy érezzük: a játékvezető az első adandó alkalommal a pirosat is előhúzza neki. És valóban, már a 49. percben megtörtént ez, amikor a harc hevében elkövetett ütésért nem is második sárgát kapta, hanem egyből pirosat, tehát gyakorlatilag egy félidőt emberhátrányban játszottunk. (jobban, mint addig). A taktikánk a kontrákra épült, és a továbbiakban szinte felváltva alakultak ki a sakk-matt helyzetek a két kapu előtt, melyek egyaránt kimaradtak. Például Kis két alkalommal, az 57. és 85. percben is egy az egyben hárított, a másik oldalon a 76. percben Széles vezette rá a labdát Perényire, ám volt kapusunk védett, s amikor már ő is verve volt, társai a 82. percben a gólvonalról vágták ki a labdát. A lefújás után mindkét szurkolótábor megtapsolta övéit, más kérdés, hogy mindkét kispad a 3 ponttal lett volna igazán elégedett.
Az Unirea összeállítása: Kis – Crişan, Lazăr, Jude, Láposi, (81. p. Fele Sz.), Solymosán, Boros, Bacsó, Lakatos, Széles (88. p. Kiss), Gego.
Az ifjúságiak találkozóját a hazaiak nyerték, miután a mienk tucatnyi gólhelyzetet elpuskáztak, és az utolsó percben kapták az 1-0-ás vereséget jelentő gólt.
A további eredmények és a tabella állása ide kattintva tekinthető meg.
Szerdán hétközi fordulót tartanak, ám az Unirea a Gyapjúi Dacia visszalépése miatt áll, majd szombaton, a 27. fordulóban a Fugyivásárhelyi SK vendége lesz.