Sok néző, izgalmas futamok

Sok néző, izgalmas futamok
2019. May 21.
A második roncsderbit rendezték meg a XXVII. Nyíló Akác Napok keretében. A versenyzőket és a gépeket dicséri a szoros végeredmény, valamint az, hogy a kocsik nagy része túlélte a versenyt.
/vlm/Image/Show/84/
(Fotó: Toroczkai Károly/Facebook)

Május 19-én, vasárnap nagy hangzavarra ébredhettek Érmihályfalván a Penny üzlet környékén lakók. Reggel 10 órára ide várták a szervezők a roncsderbi versenyzőit, majd rendőri felvezetéssel elindultak az Arany János -Nicolae Bălcescu – Bethlen Gábor utcák és a központ érintésével a százholdi versenypályára. Bőgtek a motorok, szóltak a dudák és úgy tűnt, hogy a lakosok tetszését elnyerte a komoly anyagi és kétkezi munkával összerakott kocsik látványa.

A versenypályára való érkezést követően befejeződött a 21 versenyző regisztrációja, majd a sorshúzást követően 7 előfutam következett. A szurkolók nagy örömére, akik nagyon nagy számban voltak, igen izgalmas futamok következtek, ahol borulásoktól kezdve (szerencsére személyi sérülések nélkül), izgalmas előzésekig vagy a biztos győztesnek a cél előtti megállásáig mindent átélhettek. A futamokban a győztesek 5, a második helyezettek 3, míg a harmadik helyen végzettek 1 ponttal gazdagodtak. A továbbiakban a középfutamok következtek, ahol a győztesek a győztesekkel, a másodikok a másodikokkal, a harmadikok a harmadikokkal mérték össze erejüket. Mivel több helyezés tekintetében is pontegyenlőség alakult ki, következtek a reményfutamok, ahol a még működő autók a minél jobb helyezés megkaparintásáért küzdöttek, valamint a szervezők részéről a szurkolók kiszolgálása volt a cél.

Ezt követően alakult ki a végeredmény:

I. hely – Farkas Ferenc (Mitsubishi 2500 cca) – 15 pont

II. hely – Vasvári István (Audi A3 1800 cca) – 13 pont

III. hely – Ölyüs Ferenc (Vento 1800 cca) – 11 pont

– Vasvári István (Suzuki 1300 cca) – 11 pont

– Kovács Zoltán (Wolksvagen 1800 cca) – 11 pont

– Fülöp Roland (Opel 1600 cca) – 11 pont

– Diószegi Lajos (Ford Mondeo 2000 cca) – 11 pont

– Szabó Ádám (Sharan 1900 cca) – 11 pont

Fenti helyezéseken mellett különdíjakat is kiosztottak:

– Kitartás Díj: Kürti Zsolt

– Legnagyobb Borulás Díj: Szabó Imre

– Fair Play Díj: Mezei Zsolt

Különdíjat kapott a versenyzők szavazatai alapján a Vasvári csapat.

Legjobb 4X4 jármű – Kardos János.

A versenyzőket és a gépeket dicséri a szoros végeredmény, valamint az, hogy a kocsik nagy része túlélte a versenyt, hisz minden futamban 3 kört kellett teljesíteni.

A szervezők – Transbuldex, Satelit, Ax cu came, Mewi cégek – köszönetüket fejezik ki mindenkinek, aki támogatta a verseny megszervezését – Érmihályfalváért Egyesület, a résztvevőknek, valamint a lelkes közönségnek és nem utolsó sorban a versenyigazgató Turuczkai Bélának. Sok szeretettel várnak mindenkit jövőre is.

Varga Róbert