Sólyomkőváron táboroztak a cserkészek

Sólyomkőváron táboroztak a cserkészek
2019. August 27.
Az érmihályfalvi 14-es számú Kölcsey Ferenc cserkészcsapat tagjai is ott voltak a Bihar Megyei Cserkész Ifjúsági Szövetség (BICSISZ) idei megyei táborában, amit Sólyomkőváron tartottak.
/vlm/Image/Show/84/

Augusztus 19-én népesedett be a tábor, ahová Szalacsról, Ottományból, Érmihályfalváról, Szentjobbról, Érkeserűből, Várasfenesről és Nagyváradról érkeztek cserkészek A megnyitót Horváth Béla, a BICSISZ alelnöke és Szegedi Dávid ügyvezető elnöke tartotta. Most is külön tematikája volt a cserkésztábornak: Szent István király személye és az államalapítás. A csapatok különböző elméleti és gyakorlati próbákon mérték össze tudásukat és kreativitásukat, a vándorkupát idén, akárcsak tavaly, Szentjobb csapata vihetett haza.

A szervezők különleges programokkal is készültek: Gliga Judit történelemről, Horváth Béla csomózásról, Karsai Annamária sípjelekről, Szegedi Dávid pedig a cserkésztörvényekről tartott előadást.

Több tantúrát is szerveztek, egy külön előadásban a szelektív személygyűjtésről is hallhattak, a Pusztai Farkasok hagyományőrző íjász egyesület tagjai tartottak bemutatót.

A tábor napi ritmusa: ébresztő, ima, zászlófelvonás, reggeli torna, programok. A csapatoknak felváltva egész éjszaka kellett őrizniük a tábortüzet, ugyanakkor aktívan részt vettek a tábori munkában: fát gyűjtöttek, a konyhán segítettek, takarítottak.

„Ez a hét amellett, hogy szórakozást nyújtott a részvevőknek, komoly tudással és tapasztalattal ruházta fel a kiscserkészeket, valamint külön kiemelném a rendezvény közösségépítő, illetve a magyar identitás- és értékmegőrző jellegét. Külön köszönet a cserkészparancsnokok és önkéntesek munkájáért, valamint a támogatásért Magyarország Kormányának és a Bethlen Gábor Alapnak.”; – mondta táborzáró értékelőjében Borsi Imre Lóránt, a BICSISZ elnöke.