Sopronban járt a Móka

Sopronban járt a Móka
2016. October 5.
Sopronban negyedik alkalommal rendezték meg az évad legjobb alternatív és amatőr színházi társulatainak találkozóját. A Teátrumi Színözön fesztiválon a Móka is ott volt. Boros Emőke tanárnőtől tudunk meg részleteket.
/vlm/Image/Show/84/
A Móka tagjai a soproni színház előtt

Fontos és megtisztelő meghívásnak tett eleget az érmihályfalvi Móka színjátszó csoport az elmúlt hétvégén: Sopronban léphetett a világot jelentő deszkákra. Idén júniusban a csapat részt vett a Komlón megrendezett KASZT színjátszó fesztiválon, ahol a díjazott csoportok közé sorolták a társulatot. A nyeremény két fellépési lehetőség volt : egy Sopronban és egy Budapesten, a Nemzeti Színházban.

A Mókások tehát szeptember 30-án lelkesen indultak el a hosszú útra, melynek végállomása a Soproni Petőfi Színház volt. A színház 25 . születésnapját ünnepelte, így az egész heti ünnepi programokhoz kapcsolódott az immár negyedik alkalommal megrendezett Teátrumi Színözön, melynek keretén belül az évad legjobb alternatív és amatőr színházi társulatai mutathatták be előzőleg, más fesztiválokon már díjazott darabjaikat.

Október 1-jén tehát elkezdődött a seregszemle. Az ünnepséget Pataki András, a soproni színház igazgatója nyitotta meg, kedves, baráti szavakkal méltatván a társulatokat. Négy előadást nézhetett meg a közönség : a komlói Súgólyuk Színház Család ellen nincs orvosság című komédiáját, az érmihályfalvi Móka színjátszó csoport Bányavirág című darabját, a Körmendi Kastélyszínház Társulat Csehov-komédiák című összeállítását, valamint a győri RÉV Színházi és Nevelési Társulat De mi lett a nővel? című előadását.

Mind a négy előadás nagy sikert aratott, a vastaps nem maradt el, a közönség elégedetten távozott.

A napot egy zenés összejövetel zárta, melyen a What’sUpCi zenekar szolgáltatta a magas színvonalú muzsikát, és amelyen a társulatok tovább erősíthették az eddigi fesztiváloknak köszönhetően kialakult ismeretségeket, barátságokat.

A Móka vasárnap reggel hazaindult, tele élményekkel, feltöltődve, értékekkel gazdagodva.

Köszönjük, hogy ott lehettünk, hogy bemutathattuk a munkánkat a soproni színház deszkáin, a baráti fogadtatást, valamint az érmihályfalvi önkormányzat segítségét.

Felejthetetlen élmény marad.

Boros Emőke