Sorompó lesz a kórház parkolójának bejáratánál

Sorompó lesz a kórház parkolójának bejáratánál
2012. August 16.
Az Egészségügyi Központ parkolóját sorompó fogja lezárni hamarosan. Nem közterületről, hanem a kórházhoz tartozó parkolóról van szó - indokolnak az illetékesek.
/vlm/Image/Show/84/
A parkoló bejáratának két oldalára kerités készült

Amikor elkészült, és átadták az Egészségügyi Központot, sokan nem csak magának az intézménynek örültek, de annak is, hogy mellette létesült egy nagy parkoló is. Használták is sokan, örülve annak, hogy nem az utcán kell hagyják járműveiket, mely amúgy is keskeny, és csak egyik oldalán szabad parkolni.

A napokban kerités “nőtt ki” a bejárat két oldalán, előrevetitve, hogy valami fog történni. A megyei sajtóból már értesülhettek az olvasók, hogy a margittai Dr.Pop Mircea Városi Kórháznál is sorompóval zárták le a hasonló bejáratot, ezt teszik az intézmény kihelyezett részlegeként müködő érmihályfalvi központtal is.

Benkovits Adalbert, az érmihályfalvi részleg közgazdásza kérdésünkre elmondta: a rendőrségtől is kaptak felszólitást bizonyos biztonsági intézkedések megtételére, például riasztókat fognak beszerelni. A parkolót lezáró sorompó felszerelése – ami lakossági elégedetlenséget vált ki – központi (értsd. margittai) döntés, mivel kórházi, és nem közterületről van szó, vagyis nem is lehet mintegy városi parkolóként használni sem. Az is szempont, hogy az intézményre vonatkozó előirásnak megfelelően állandó szabad utat kell biztositani a mentőknek, a tűzoltóknak. Akinek bejárása lesz oda, az személyre szóló távirányitóval működtetheti majd a sorompót.