Sporteszközöket kaptak a magyar tagozattal rendelkező iskolák

Sporteszközöket kaptak a magyar tagozattal rendelkező iskolák
2021. October 14.
sport 1

Bihar megye északi régiójából, 38 iskola kapott most a magyar kormány sporteszköz csomagjaiból

Az érintett iskolák képviselői, szerda reggel 8 órára kaptak meghívást az érmihályfalvi 1-es számú Technológiai Líceum sportpályájára, hogy átvegyék a magyar kormány jóvoltából biztosított, sporteszköz adományokat. A program a Magyar Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának kezdeményezésére, a Bethlehen Gábor Alapkezelő ZRT. Támogatásával, a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségének (RMPSZ) szervezésében valósult meg. Zeffer Tímea a líceum igazgatónője köszöntötte a megjelenteket, majd átadta a szót Bajkó Ernő Istvánnak, az RMPSZ képviselőjének, aki ismertette a projekt lényeges pontjait.

A csomag labdákat, megkülönböztető mezeket, és sok más a sportolást elősegítő eszközt tartalmaz. Magyarország kormánya fontosnak tartja, a határon túli tanintézetetkben, magyarul tanuló diákok széleskörű támogatását, aminek egyik fő eleme a fiatalok fizikai erőnlétének fejlesztése. A járványhelyzet miatt, az online oktatás alatt sokat romlott a gyerekek állóképessége amelynek visszaállítása időt vesz igénybe. Ezért is fontos minden olyan eszköz ami vonzóvá teszi, a testnevelés órákat.

A csomagokat oktatási szintenként arányosan alakították ki, az elemi tagozaton a diákok létszámát 5-el, az általános szinten 4-el, míg a középiskolákban 3,5-el osztották, mert ez esetben nagyobb a diákok ereje, nagyobb az igénybevétel, és ezért az eszközök hamarabb is kopnak el. Mindenütt a megyei tanfelügyelőségek által összeállított listákat vették figyelembe a  tanulói létszám megállapításával kapcsolatban, az elosztási képletek alapján, 12 különböző összeállítású csomag lesz kiosztva.

A sportszerek kiváló minőségűek, egyedi arculattal rendelkeznek, a nemzeti színek, az államtitkárság tematikus évének, a Nemzeti Újrakezdés Évének logója mellett az RMPSZ  logója díszíti ezeket.

Ebben a projektben, minden határon túli magyar tagozattal rendelkező oktatási intézmény részt vesz.

Keresés