Sportolóink és főzőcsapatunk a Ligetalja Napokon

Sportolóink és főzőcsapatunk a Ligetalja Napokon
2013. July 1.
A hét végén tartották meg Nyíradonyban a XX.Ligetalja Kulturális Napokat, melynek több eseményébe bekapcsolódtak érmihályfalviak is.
/vlm/Image/Show/84/
Főzőcsapatunk a megérdemelt díjakkal

A XX.Ligetalja Kulturális Napok eseményeinek zöme az Európa Rendezvényparkban zajlott, de a Harangi Imre Sportcsarnok is benépesült.
A részletes program ide kattintva olvasható, Érmihályfalva – eleget téve a meghívásoknak – több eseménybe is bekapcsolódott.
Legelőször is a sportversenyekbe. A Ligetalja Egyéni És Csapat Sakkverseny eredményeire külön visszatérünk. A gyerek labdarúgó tornát az Unirea 1999-2000-es korosztályának jelenléte tette nemzetközivé, eredmények: Unirea – Nyíradony 4 – 1, Nyírábrány – Unirea 3 – 1, Nyírábrány – Nyíradony 5 – 1. Kézilabdás lányaink (képünkön) egy meccset játszottak, a házigazdák ellen: Unirea – Nyíradony 11 – 8. A sportolók és edzőik péntek délutántól vasárnap délutánig élvezhették a nyíradonyiak vendégszeretetét, utóbbiak kirándulást is szerveztek számukra, illetve a sportcsarnok medencéje is várta őket.
Vasárnap reggel kezdődött meg a főzőverseny, melyet ugyancsak érmihályfalviak jelenléte tett nemzetközivé: a Böllérek csapat hosszú évek óta résztvevője a nyíradonyi főzőversenyeknek, a helyi főszervező, Nagy Gyula pedig ugyancsak állandó résztvevője a mi “nyílóakácos” gasztronómiai versenyfutásunknak. A Ligetalja Nemzetközi Főzőversenyen levesek, pörköltek és egyéb finomságok kategóriájában lehetett nevezni, ezt a Böllérek meg is tették, íme az étlapjuk: agyvelőleves (a csapatvezető Oláh Imre saját receptje), kakaspörkölt túrós csuszával, pacalleves, marhalábszár túrós puliszkával.

A zsűrinek 18 csapat 28 féle ételét kellett zsűrizni, az eredményhirdetéskor pedig kétszer is szólították a Bölléreket – a túrós csuszás kakaspörkölt I., a pacalleves II. díjat kapott – pedig, mint Nagy Gyula megjegyezte a jutalmazáskor: ritkaság, hogy egy csapat egynél több díjat kapjon, de most nem volt mit tenni…
A meghívott elöljárók sorában Tasó László helyi polgármester, országgyűlési képviselő köszönthette Nyakó József érmihályfalvai polgármestert is.

Keresés