Stafétaváltás követi a 25. állatkiállítást

Stafétaváltás követi a 25. állatkiállítást
2017. May 18.
Huszonötödször is nagy sikerű volt az állatkiállítás. De jövőre ki szervezi?
/vlm/Image/Show/84/

Tanintézményeink nem véletlenül időzítették erre a hétre az “Iskola másként”-hetet, hiszen egyrészt most akár az egész városra is ki lehetne tenni a “Máskét” táblát, másrészt talán most az osztályok is jobban ráértek ellátogatni a kiállításra. Hiszen, ahogyan az elmúlt 24 évben, úgy most is haszon- és díszállat kiállítással kezdődött a Nyíló Akác Napok fesztivál. Már kora reggeltől igen nagy volt a forgalom a tömbházak mögötti sopron körül, egymás után érkeztek a napközis, óvodás csoportok, iskolai osztályok.

Id.dr.Lunczer János főszervező elmondta: idén is szívesen jöttek a gazdák a kiállításra, összesen mintegy 35-en vállalták. Legnagyobb részük helybéli, visszatérőként van jelen a szilágynagyfalui Ortan Nicolae.

De mit is láthattunk? Volt 8-8 piros- és fehér-tarka szarvasmarha, vagy 50 galamb, 20 konténerben különleges kacsák, libák, tyúkok, pulykák, gidák. Főleg a gyerekek érdeklődésére most is inkább a díszállatok tarthattak számot, volt több fajta papagáj, aranyhörcsög, aranyfácán, sőt, a bejáratnál egy nagyobb ketrecben egy páva hagyta csodálni magát. Idén sem maradt távol Molnár András bácsi, aki 84 évesen is elhozta csacsifogatát, mely a 4 pónifogattal egyetemben – melyeken szekerezni lehetett, alig látszott ki a gyerekek forgatagából.

Ahogyan azt korábban mi is jeleztük, a kiállításon a dévai Szent Ferenc Alapítványhoz tartozó Iskolaház javára 13 kisnyulat lehetett megvásárolni, mint megtudtuk, 10 gazdára is talált 326 lej értékben.

Kora délután ült el az esemény zaja, sátorbontáskor egy korszak is lezárult: id.dr.Lunczer János bejelentése szerint most utoljára vállalta a szervezést, a 25. alkalom éppen megfelelő időpont a staféta átadására. Hogy ki követi, azt még nem tudjuk, de a tapasztalatok alapján folytatni érdemes.

Keresés