Sulicsata diófacsemete nyereménnyel

Sulicsata diófacsemete nyereménnyel
2015. September 27.
Öt szénaboglya és hét szénaboglya összehordva hány szénaboglya? Ez is egy kérdés volt szombaton este a diákoknak szervezett kvízben. Az iskolák diófacsemetéket is nyertek.
/vlm/Image/Show/84/
A diákok Nyakó József polgármestertől kapták meg a diófacsemetéket

Ha már a felnőttek alkotta csapatokat nem sikerült verbuválni, a műveltségi kvízben a Zelk Zoltán Általános Iskola és a Mezőgazdasági Főgimnázium csapatai küzdöttek meg kora este, Sulicsata néven. Ennek sikerét látva nem tűnik merész feltételezésnek, hogy egy hagyománnyá váló program “alapkőletételének” lehettünk tanúi.
A nyolcadikosok és a kilencedikesek 5 – 5 fős csapatairól volt szó, tehát “szomszédos” generációkról, amit a kérdések összeállítói figyelembe is vettek, az esélyegyenlőség jegyében.

Összesen 50 irodalmi, sport, földrajz, természettudományok és történelem témájú kérdésre kellett felelni, s bár nem volt külön kategória, volt bőven huncutul megfogalmazott, beugratós talány azok között, amelyeket Boros Emőke tanárnő, illetve Szabó János, a Móka színjátszó csoport vezetője olvasott fel, majd értékelt. Nem volt könnyű dolguk, hiszen a csapatok mögött népes szurkolótábor foglalt helyet, akik nem csak buzdították társaikat, de segítettek is, némely feladványnál az okostelefonokat is hadrendbe állítva. Az elért pontokat Széles Csilla, a harmadik moderátor, azonnal vezette is fel az eredményjelzője, mely a végén a “zelkesek” 25 – 20 arányú győzelmét mutatta.

A győztesek osztályonként egy-egy faliórát kaptak (talán hogy jobban láthassák a tanórák elejét-végét), a második helyezettek is egy órát kaptak.

Ellenben mindkét iskola kapott – stílszerűen – 5 -5 diófacsemetét, melyeket akár már hétfőn el is ültethetnek.