Súlyos hazai vereség…

Súlyos hazai vereség…
2012. October 27.
Nincsenek csodák - állapíthattuk meg a mai focimeccs után, hiszen az Unirea hiába nyert az elmúlt fordulóban idegenben, a hazai 0-5 szétoszlatta az éledő reményeket...
/vlm/Image/Show/84/
Súlyos vereséget szenvedett a fekete mezes Unirea
Nagy várakozással tekintettünk a IV.-Liga 11. fordulójában rendezett Unirea-Harangmezői FC találkozó elé, hiszen az Unirea az elmúlt fordulóban Keményfokról tért haza 6-3-as győzelemmel, és a listavezető ellen újra lehetett volna bizonyítani, hogy éled a remény.
Ez a remény egészen pontosan a 9. percig élt, amikor máris hátrányba kerültünk. A vendégek egészen a félpályáig feltolt védekezést alkalmaztak, és egy szót sem szólhattunk volna, ha már az első játékrészben is akár 3 gólos előnybe kerülnek, hiszen a 37. percben Ruszkai a gólvonalról mentett, a 44. percben pedig Szász mutatott be bravúrt – miközben a mi oldalunkon egyetlen egy, a kapu felületére tartó lövést, fejelést, vagy valami hasonlót sem jegyezhettünk fel.
A második félidőre eleredt az eső, és mint kiderült, minket siratott, hiszen ami késett, nem múlott: miközben támadgattunk úgy-ahogy, egy ellentámadás során az 52. percben ahelyett, hogy védőink egyszerűen elrúgták volna a labdát a kapu előteréből, addig tilitoliztak, míg egy vendég játékos belepiszkált – 0-2. Újabb 7 perc telt el a második játékrészből, amikor egy harangmezői játékos védőink között átszlalomozott: 0-3. Már nem 7, csak 3 percet kellett várni az újabb gólra: a leshatárról induló játékos meg sem állt a kapuig – 0-4. A 64. percben Roghina szépen küldött egy szabadrúgást kapura, ám az ellenfél hálóőre védett – ez volt az első veszélyes próbálkozásunk, és ami még szomorúbb, hogy lehetett érezni, hiába birtokoljuk legalább annyit a labdát, mint az ellenfél, nem tudunk mit kezdeni vele… A 81. percben Fele S. távoli lövéssel próbálkozott, de a kapus megint résen volt – és ezzel el is lőttük azt a kevés puskaporunkat is – nem úgy az ellenfél, hiszen még a 85. percben is lőttek egyet, félpályáról indult játékosuk nem hibázott a kiszolgáltatott Szásszal szemben – 0-5.
Csűri Sándor edző a következő csapatot szerepeltette: Szász – Klein, Ruszkai, Fele S., Létai (57.p. Szalai), Katona, Fele Sz. (67.p. Sándor), Roghina, Illés, Lakatos, Pap.
Az ifjúsági csapat nagy bravúrt mutatott be, hiszen 0-3-as félidő után 4-3-ra nyert.
Az Unirea a következő fordulóban az Élesdi Crisul vendége lesz.
(A 11. forduló néhány mérkőzését vasárnap délután játsszák, ezért a többi eredményt, és a tabellát később közöljük.)