Szakértőkkel a megjavulás útján

Szakértőkkel a megjavulás útján
2018. January 26.
Óvodások és kisiskolások töltötték meg a kultúrház nézőterét kedden, amikor Zorkóczy Zenóbia előadóművész várta őket interaktív produkcióival.
/vlm/Image/Show/84/

Kedden délelőtt/délben két alkalommal is megtelt a Bartók Béla Művelődési Ház nézőtere, előbb óvodásokkal, utáni kisiskolásokkal. Számukra Zorkóczy Zenóbia előadóművész mutatott be a koruknak megfelelő interaktív műsort.

Magunk a 12 órától kezdődött “Rosszcsont Zénó jó szeretne lenni” című produkción vettünk részt, az I. – IV. osztályosok társaságában. Ami az interaktivitást illeti, abban nem volt hiány, a gyerekek szinte mindegyike jelentkezett minden feladatra, valamennyien fel akartak ülni varázslepedőre, valamennyien zsűrizték volna az előadó szavalatát s mindannyian tudták, hogy mit kellene tenni Zénónak, hogy megjavuljon. Utóbbi nem is csoda, hiszen, mint kiderült, a terem tele volt szakértőkkel, csupa nem árulkodó, nem verekedő, nem csúfolódó, nem feleselő, nem hazudó, ám mindig szívesen és jól tanuló gyerekkel. Azt is megtudtuk, hogy valójában kik a pletykások? Kitalálja-e a kedves olvasó? Hát a tanítónénik! A gyerekek megállapítása az érintetteket láthatóan nem érte meglepetésként.

Zorkóczy Zenóbia mintegy háromnegyed órán át le tudta kötni a teremnyi gyerek figyelmét, ami nem kis teljesítmény.

A Kovászna városában élő előadóművésszel készült interjút a későbbiekben közöljük.