Szakiskolai oktatás a főgimnáziumban

Szakiskolai oktatás a főgimnáziumban
2017. May 24.
Három éves szakiskolai oktatás a 2017–2018–as tanévben az Érmihalyfalvi 1-számú Mezőgazdasági Főgimnáziumban. Az iskola közleménye.
/vlm/Image/Show/84/

A szakmatanulás előnyei:

  • Egy országos szakképzést támogató programon keresztül, szakmai tanulmányi ösztöndíjban részesülhetsz, havi 200 lej értékben.
  • A munkapiacon keresett szakképzést nyerhetsz, amely lehetővé teszi azt, hogy gyorsabban szerezz munkahelyet és hamarabb legyen fizetésed.
  • A vakációk idején, a gyakorlati időszak végeztével, meghatározott időre pénzkereseti lehetőséget is vállalhatsz.
  • Az elméleti és a gyakorlati szakképzés műszaki laboratóriumokban és a gyakorlatra befogadó gazdasági partnernél (cégnél) zajlik le.
  • A 3 év alatt olyan összevont gyakorlati időszakot szerveznek, amelyek összesen 24 hétig tartanak (5 hétig az első évben, 9 hétig a második évben és 10 hétig a harmadik évben).

Szakképzési bizonyítvány: a szakmai képzést záró vizsgát az általad választott iskola szervezi meg, az oktatási intézménnyel partneri viszonyt kialakító gazdasági egységgel együtt.

Európai elismerés: a 3 éves szakoktatás végeztével, olyan szakképzést igazoló bizonyítvány kerül a birtokodba, amivel tanulmányaid végeztével azonnal munkát vállalhatsz Romániában és az Európai Unióban egyaránt.

A 3 éves szakoktatás végeztével a kötelező oktatás elvégzését igazoló bizonyítvány kerül a birtokodba, ami lehetővé teszi azt is, hogy a líceumi oktatásban tanulj tovább XI – ik osztályban nappali vagy esti tagozaton.

Beiratkozás: július 13-17, az Érmihályfalvi 1-számu Mezőgazdasági Főgimnázium titkárságán Hunyadi Mátyás u. 43 sz.

Sor-szám

Középisko-lai oktatás

Tagozat

Szakág / Szakterület

Szak/Szakma

Oszt. szám

Diák létszám

Órák nyelve

1

Szakma-iskola

nappali

Textil ipar

Bört vagy az azt helyetesitő anyagokat megmunkáló

1

14

Magyar

2

Szakma-iskola

nappali

Kereskedelem

Kereskedelem

1

14

Magyar

3

Szakma-iskola

nappali

Mezőgazdaság

Kertészet

1

14

Magyar

4

Szakma-iskola

nappali

Mechanika

Mezőgépészet

1

14

Magyar