Szalonnaszemle, szalonna-tortával (is)

Szalonnaszemle, szalonna-tortával (is)
2017. March 1.
Az előző kettőnél kevesebben vettek részt az Érmihályfalván szombaton megtartott III. Szalonnaszemlén. Felszeleteltek egy oldal szalonnát, amiről kiderült: torta volt.
/vlm/Image/Show/84/

Szombat reggel még hószállingózásra csodálkozhattak rá az érmihályfalviak, nem sokkal később, délelőtt 10 óra után már szikrázó napsütésben gyülekeztek a III. Szalonnaszemle résztvevői. Hogy előbbi, mármint a gyenge hóhullás, vagy utóbbi, a kiskerti munkára csábító jó idő volt-e az oka, de az előző kettőnél kevesebben vettek részt a közös szalonnasütésen.

Az sem elhanyagolandó, hogy több helyszínen ugyanabban az időben is részt vettek “gasztronómiai küldöttségek” eseményeken: egy csapat az I. Debreceni Kolbásztöltő Versenyen, egy másik a Nagyváradon tartott D’ale Porcului disznóvágási próbán.

A szalonnaszemlét az önkormányzat a Részek Viadala városrész-csapataival közösen szervezte, a csapatok közül, bár szinte mindegyik képviseltette magát, csupán három (Nagyújváros, Százhold, Morgó-Tábla) készített versenyre szánt tálat, végül, a szerény mezőny okán nem is volt zsűrizés, csak közös szalonnasütés és minden, ami azzal jár. A Százhold csapata egy meglepetéssel is készült: első ránézésre egy igen guszta oldal paprikás szalonnával, amiről kiderült, hogy egy nem különben finom… torta volt.

(Bihari Napló)

Keresés