Százszámra ültették a virágot, a fát

Százszámra ültették a virágot, a fát
2019. April 18.
Több száz virág mellett új köztéri dekorációk is kikerültek az utcákra, parkokba.
/vlm/Image/Show/84/
A városszépítési munkák már február közepén elkezdődtek, és ezek a jó idő beköszöntével felgyorsultak. Karsai Attila alpolgármester arról számolt be, hogy az elmúlt napokban újrafestették városszerte a gyalogátkelőket. Ez alól kivételt képeznek a nemzetközi úton található zebrák, hiszen azok annak fenntartója hatáskörébe tartoznak. Írásban kérték, hogy utóbbi is újítsa meg a felfestéseket, eddig válasz sem érkezett a megkeresésre.
Nem csak meszelték az utak menti fákat, de újakat is ültettek: a Köztársaság utcában folytatták, illetve befejezték a tuják kicserélését, helyükre közel 100 gömbakác került és már látható, hogy valamennyi meg is fakadt. Ahogyan az korábban is történt, a kiszedett tuják sorsáról a képviselő-testület szociális bizottsága dönt: azt általuk megnevezett rászorulók fogják megkapni tüzelő gyanánt.
Sok száz tő virágot is ültettek, ahogyan az idő felmelegedett, a városközpontban, illetve a zöldövezettel rendelkező kereszteződésekben, a parkokban. A “régiek” mellett új köztéri dekorációk is kikerültek, hiszen a “kivirágzott” kerékpárok mellett katicabogarak is “ellepték” a várost. Virágtartókat is kihelyeztek és következik annak a több száz kaspónak a kitétele, melyek helye a villanyoszlopokon van.
A városi park tisztán, rendezetten tartása, illetve az ANL-lakások udvarának gondozása a Városháza egy alkalmazottjának állandó feladatkörébe került, tekintettel, hogy megnőtt a parkokat használók száma.
“Jó lenne, ha a lakosság magáénak érezné, amit a város szépítése során megvalósítunk, és vigyáznának rá, hiszen minden virág, minden fa közös tulajdonunk”, mondta az alpolgármester.