Szedték a mások szemetét

Szedték a mások szemetét
2019. September 24.
Érmihályfalva önkormányzata idén is csatlakozott a Let's Do It, Romania! elnevezésű országos szemétgyűjtési akcióhoz.
/vlm/Image/Show/84/
Fent a líceum, lent az általános iskola szemétgyűjtői

Szeptember 21-én, szombaton 10 órára a városi park bejáratához várták mindazokat, akik részt akartak venni, s onnan indultak tovább a Pásztorgaz nevű városrészhez vezető út mentére, a szőlőskertek övezetébe.

Ez egy olyan térség, mellyel a szemétgyűjtési akciók során a szervezők soha “nem nyúlhatnak mellé”, akik illegálisan akarnak megszabadulni hulladékuktól (mely hivatalosan nem is létezik, hiszen sokan azzal hárítják el a szolgáltatóval a szerződéskötést, hogy nekik nincs semmiféle szemetük) előszeretettel választják ezt a zöldövezetet.

A megadott időpontban jellemzően a helyi líceum diákjai és tanárai gyűltek össze az akcióra és annak végére mintegy 5 köbméternyi szemetet zsákoltak össze. A kesztyűkről és zsákokról a szervező önkormányzat gondoskodott, az összeszedett szemetet a város hulladékgazdálkodását végző cég szállította el.

Saját szervezésében az általános iskola és az erdészet is tartott szemétgyűjtést aznap.

A témához tartozik, hogy Érmihályfalván ezen a héten tart a parlagfűirtás (illetve minden allergén növény irtása, egy hetesre hosszabbítva a Környezetvédelmi Őrség egynapos, szeptember 28-ra érvényes felhívását), ezek összegyűjtésére az önkormányzat az egykori vágóhíd mellett jelölt ki ingyenesen használható gyűjtőhelyet.

(Bihari Napló)