Széllel szemben focizni sem könnyű…

Széllel szemben focizni sem könnyű…
2013. November 3.
Vitatható körülmények között 1-1-es döntetlennel ért véget szombat délután az Unirea - Almaszeg-Papfalvi Minerul labdarúgó mérkőzés, az V.-Liga első csoportjában.
/vlm/Image/Show/84/
A döntetlen egyik csapatnak sem igazán volt jó... (archív fotó)

A megyei másodosztály első csoportjának rangadója valójában már napokkal korábban megkezdődött a pályán kívül. Például amikor az előző fordulóban, az Unirea Alsólugasi Sporting elleni találkozóján egy sárga lapot sem érdemlő szabálytalanság után egyből piros lappal kiállította a bíró Létait, ezzel a következő – a szombaton lezajlott meccsre – meggyengítette a védelmi sort. Például, amikor a szombati meccs előtt az éppen almaszegi csatárunk, Bencic bejelentette edzőjének: otthon megfenyegették, hogy pályára ne merjen lépni ellenük az Unirea színeiben… Szabó Zoltán edzőtől megtudtuk, utóbbi miatt feljelentéssel élnek a megyei szövetség felé. Ugyanakkor azt is elfogadhatatlannak tartják, hogy nagy titkolózást követően végül Vaskohsziklásról küldtek “akárhanyadrangú” bírókat, akik majd tudták, mi a dolguk. Azonban, ismerve a szövetségen belüli irányvonalakat, sok reményt nem lehet fűzni a panaszok kivizsgálásához.
A meccsnek nagy volt a tétje, hiszen a győztes nagy lépést tehetett volna a bajnoki cím felé. Ehhez mérten lépett pályára a húsz év körüli átlagéletkorú Unirea, az A és B ligát is megjárt játékosokkal megtűzdelt ellenféllel szemben. Ahogyan az lenni szokott, már az első percekben kialakultak a hazai helyzetek – és ugyancsak ahogyan lenni szokott, ki is maradtak. Azonban sikerült megszerezni a vezetést, amikor egy tizenhatoson belüli Csiri – Illés összjáték után Solti talált a hálóba – 1-0.
A második félidőben sokasodtak az események, többségében a mi kárunkra. Kezdődött azzal, hogy Felét húzódás miatt le kellett cserélni, a fiatal Kis kellett megoldja volt A-ligás ellenfele semlegesítését… A 81. percben a bíró kiállította Nagyot. A 83. percben Sándort is húzódás miatt kellett lecserélni, helyét a 15 éves Fórián vette át. Pár perccel a vége előtt Horváth is megsérült, de mivel “elfogyott” a kispad, az Unirea 9 emberrel fejezte be a találkozót.
Az egyenlítés egy védelmi hiba után sikerült a Minerulnak, mikor játékosuk mintegy 30 méterről emelt a kifutó Szász felett a hálóba. Már egyenlő állásnál csak a bíró látta a tizenhatoson kívül azt a szabálytalanságot, ami után nem tizenegyest, hanem szabadrúgást végezhettünk el… Az utolsó 10 percben Illés és Gábor is eredményes lehetett volna, de a fiatalok lába megremegett az utolsó pillanatokban.
A fiatal csapat maximális teljesítményt nyújtott, értékelte a meccs után Szabó Zoltán edző tanítványait, hozzáfűzve, hogy a helyzetek megvoltak, ugyanakkor “széllel szemben” kellett játszani haza pályán is. A Minerul egy verhető csapat, így egyáltalán nem vesztették el a reményt a bajnoki cím megszerzésére, hiszen nem nőtt a két csapat közötti 1 pontos különbség, ugyanakkor sok függ majd attól, hogy a többi csapat hogy tud (vagy akar) ellenállni a Minerul “akaratának” tavasszal…
Szabó Zoltán ezúton mond köszönetet a szurkolók biztatásáért, külön a nézőtéren helyet foglalt gyerekcsapatok és a női kézilabda csapat tagjainak.
Az Unirea a következő összeállításban szerepelt: Szász – Csiri, Nagy, Lakatos, Horváth (88.p. csere nélkül), Fele (52.p. Kis), Gábor, Illés, Sándor (82.p. Fórián), Keresztúri, Solti (67.p. Kerezsi).
A tabellát tavaszig 29 ponttal a Minerul vezeti, az Unirea 28 ponttal a második.
Szombaton még pályára lép az Unirea a Praszler stadionban. Kupa meccset játszanak Diószeg ellen – hacsak nem változik a terv, ugyanis a szövetségre jellemzően előbb a Hegyközszentmiklósi Toldyt, majd az egyik alsólugasi csapatot “sorsolták ki” ellenfélül, ezek után Diószeg jött szóba…

Keresés