Személyi kérdésekben döntöttek

Személyi kérdésekben döntöttek
2016. August 26.
Két bizottságba kellett tanácsosokat kinevezzen a képviselőtestület. Ahogyan várható volt, hiányzott az egyetértés.
/vlm/Image/Show/84/

Pénteken délelőtt tartotta augusztus havi, megalakulása óta második munkaülését a képviselőtestület.

Egyik napirendi pont volt, hogy két bizottságba – 1. a törvényileg szabályozott közbeszerzéseken kívüli vásárlások, eladások, szerződéskötések ügyében illetékes; 2. az óvásokat elbíráló – új tagokat kellett kinevezni, tekintettel arra, hogy korábbi tagoknak (tanácsosoknak) lejárt a mandátumuk. Pap Sándor (EMNP) és Nemeth Elvira (PSD) javasolták, hogy ne csak a hiányzók helyére válasszanak új tagokat, hanem újítsák meg a teljes bizottságokat, illetve azokban eleve mind a négy , a Helyi Tanácsban jelenlévő politikai formáció képviseltesse magát. Csengeri Csongor (RMDSZ) ellenben úgy vélte: a nevezett bizottságokban is tükröződhessen a választók június 6-én kinyilvánított véleménye.

A javaslatok során a következő nevek hangzottak sorrendben el, zárójelben a titkos szavazáson kapott voksok száma (három tanácsos hiányzott az ülésről):

1. Nagy László (RMDSZ, 0), Nemeth Elvira (PSD, 11), Pap Sándor (EMNP, 4), Horváth Sándor (RMDSZ, 8), Zima Marius (PNL, 5);

2. Turucz Mária (RMDSZ, 9), Csengeri Csongor (RMDSZ, 10), Baricz-Nánási Ferenc (EMNP, 4), Zima Marius (PNL, 5).

A fentiek szerint a 1. testületbe Nemeth Elvira és Horváth Sándor, a 2.-be Csengeri Csongor és Turucz Mária került.

A szavazatok összeszámlálása után Pap Sándor megjegyezte: meglátása szerint Érmihályfalván is létrejött az RMDSZ-PSD megállapodás.

Keresés