Szent László lovagkirály volt az ifjúsági nap témája

Szent László lovagkirály volt az ifjúsági nap témája
2017. July 11.
Mintegy 100 diák, a pedagógusok és a kisegítőkkel együtt pedig több mint 130 résztvevője volt a római katolikus plébánia szervezésében zajlott ötödik Vidám Lelkinapnak. Bokor János kántor-hitoktató beszámolója.
/vlm/Image/Show/84/

Az érmihályfalvi Páduai Szent Antal római katolikus plébánia az idén is megrendezte, immár ötödik alkalommal a Vidám Lelkinap elnevezésű ifjúsági napot. A rendezvénynek mintegy 100 diák, a pedagógusok és a kisegítőkkel együtt pedig több mint 130 résztvevője volt. Az idei téma Szent László lovagkirály volt. A diákok túlnyomó többsége autóbusszal ment ki a barantói erdészházhoz, de szép számmal vállalkozta biciklisek is. A csoportelosztás után megkezdődött a szellemi vetélkedő, ahol a diákok közelebbről is megismerkedhettek Szent László magyar királyunk életével, legendáival és erényeiről. Ezzel kapcsolatban a kiscsoportos megbeszélés alatt a következő kérdésekre kellett választ adni:

-Szerintetek milyen szimbólumok jelzik egy király hatalmát?

-Milyennek képzeltek el egy jó királyt?

-Kell-e a királynak félnie az Istentől?

-Milyen híres királyokról hallottatok már?

-Mit örökölt szüleitől?

-Hová helyezte a bihari püspökséget?

-Milyen erényeket (jó tulajdonságok) gyakorolt?

A végén pedig minden csoportnak egy Szent László legenda megjelenítése, lerajzolása volt a feladata, de írhattak egy könyörgő imát is Szent Lászlóhoz. Mind a 10 csapat elkészítette a zászlaját, amelyek tele voltak Szent Lászlóval kapcsolatos szimbólumokkal. A másnapi szentmisén a templomban híveink is megtekinthették azokat. A lelkinap jelmondatát, az egyik harmadik osztályos csoport plakátján megfogalmazott kis ima adta:

„A mostani esztendő

Szent Lászlónak éve,

Kicsinek és nagynak

Örök eszményképe!”;

Ezután következett az ifjúsági szentmise, amin az ifi kórus és a gyermekkórus tagjai játszottak (gitár, furulya, hegedű, csörgők) és énekeltek. Ebéd után az ügyességi és sportvetélkedők következtek, ahol mindenki felszabadultan és vidáman szórakozott. A lelkinap végén minden diák és résztvevő emléklapot vehetett át kis ajándékokkal együtt. Ezúttal is szeretnénk megköszönni a püspökség és a plébánia támogatását, valamint a pedagógusok és híveink önkéntes adományait, áldozatos munkáját és hozzájárulását. Isten fizesse meg jóságukat.

Bokor János kántor-hitoktató

Keresés