Szép idő lesz a hét végén

Szép idő lesz a hét végén
2016. April 16.
Aki azon gondolkodik, hogy vajon érdemes-e erre a hétvégére bármilyen szabadtéri programot tervezni, azokat megnyugtatom: igen, mindenképpen.
/vlm/Image/Show/84/

Az elhaladó gyenge front után ismét délnyugati áramlás alakul ki térségünk felett, ennek köszönhetően pedig csapadékmentes és kellemesen meleg levegő árasztja el a Kárpát-medence ezen részét. Bár szombaton és vasárnap megélénkülhet a szél, a maximum hőmérsékletek 22 – 25 Celsius fok között várhatóak. A hajnali minimumok viszont nem süllyednek majd 10 -11 fok alá.

Ami a jövő hetet illeti, a hét közepére fokozatosan visszaesik a hőmérséklet és az ilyenkor normálisnak számító 15 -16 fokos maximumok várhatóak, számottevő csapadékra viszont nem számíthatunk.

A jövő hét tehát megfelel majd a sokéves átlagnak, legalább is ami a hőmérsékleteket illeti.
A végére hagytam a rossz hírt: a hosszútávú előrejelzések szerint április utolsó hetében és május első napjaiban (így a május elsején, az “ortodox húsvétos” hosszú hétvégén is) az átlagnál 1 – 3 fokkal hűvösebb és 10 mm-rel több csapadék várható. Természetesen ez még változhat, ezért igyekezni fogok a következő két hétben, hogy tájékoztassalak benneteket a várható időjárásról.
Szép napot és használjátok ki ezt a hétvégét.

Bántó Norbert