Szép volt fiúk!

Szép volt fiúk!
2022. June 20.
csapatok

Szombat reggel, a felkelő nap sugarai már az érmihályfalvi Praszler Gyula focipálya füvén és a pálya környékén találták  mindazokat, akik az I. Rencz Csaba emléktorna szervezői és azok segítői voltak, hogy rendezett helyszínt alakítsanak ki a torna számára. Gyula Lehel és Szabó Zoltán főszervezők, valamint az Unirea sportklub elnöke, Fele Attila és a többi edzők, Fele Sándor, Csűri Sándor, Fele Szabolcs és Szász Attila, mind tevékenyen részt vettek abban, hogy a torna méltó legyen névadójához.

A kilenc órai kezdésre megérkeztek a családtagok, résztvevő csapatok, meghívottak és mindazok akik úgy érezték, hogy jelenlétükkel tisztelegni szeretnének Rencz Csaba emléke előtt. A program megnyitásaként a résztvevők a család és a barátok felvezetésével tiszteletkört tettek meg a pálya körül majd felsorakoztak a rendezői sátor előtt. Varga Róbert iskolaigazgató, az esemény moderátora köszöntötte a jelenlévőket, ismertette a rendezvény további programját, majd átadta a szót Nyakó Józsefnek, aki  elérzékenyülten emlékezett Csaba munkásságára, arra a nívós újságírói pályafutásra amelyel az Érmellék és szűkebb pátriája, Érmihályfalva közéleti és sport történéseit dokumentálta. Ezután Karsai Attila alpolgármester, örömét fejezte ki, hogy ilyen sokan megjelentek, majd felidézte néhány Csabához kötődő emlékét. Azt is, hogy gyakran mondjuk, minden ember pótolható de ez, a Csaba esetében nem így van. Hozzátette, reményei szerint ez az esemény egy szép hagyományává válik a település sportéletének. Dérer Ferenc újságíró emlékezett azokra az időkre amikor felfigyelt Csaba tehetségére, akkor még az Érmihályfalván megjelent lapban voltak olvashatóak rövid írásai, jegyzetei. Bíztatására kezdett a Bihari Naplóba írogatni, aminek aztán újságírója is lett. Boros Péter a Bihar megyei labdarúgó szövetség titkára, mint a Bihar megyei sajtó  kiemelkedő alakjára emlékezett. Miután személyesen is megismerte Csabát, a tehetsége mellett csodálta munkabírását, elhivatottságát. Felhívta a fiatal labdarúgók figyelmét, a tehetség mellett szükség van munkára, kitartásra, aminek meg lesznek az eredményei is.

Rencz Norbert, Csaba fia a család nevében mondott köszönetet, amiért létrehozták édesapja emlékére ezt a rendezvényt.

Az első csoportmérkőzés kezdőrúgását Zöld Ádám, Csaba kisunokája végezte el, minekután elkezdődtek a csoportmérkőzések két csoportban. A száraz idő ellenére is, kitűnő állapotban lévő pályán (többek szerint magasabb osztályokban játszó csapatok is megirigyelhetik) jó volt látni a fiatal tehetségek küzdelmét. A csoportmérkőzések közötti szünetekben díjazásokra került sor, az Unirea klubbot elhagyó, tanulmányaikat máshol folytató játékosok, Koczkás Armand Gábor, Ilcaș Sebastian, Szász Alex, Hagymási Norbert, Nagy Ákos, Lőrincz Krisztián, Birtás Olivér, Dandé Erik. Jól tanuló és jól sportoló tanulók is díjat kaptak, Stefan Nicolas, Derședan Cristian, Gyula Dávid, Gábor Bence, Baghiu Noel valamint Koczkás Armand Gábor aki fődíjat kapott.

A csoportmérkőzéseken a következő sorrend alakult ki:

A csoport – első lett az Unirea 12p./ Diószeg 5p./ Nagyváradi Rapid (rosszabb gólkülönbséggel) 5p./ Hajdúsámson 3p. és Kraszna  1p.

A B csoportban első: Viktória Nagykároly 12p./ Zenit Nagyvárad 9p./ Juventus Nagyvárad 4p./ Nagyváradi A.C. 4p. Berettyószáplak 0p.

A csoportmérkőzések utáni pihenő időben öregfiú mérkőzésen Csaba barátai, játékostársai mérkőztek egymással ahol a piros csapat győzött 6-4 arányban. Közben freestyle, labdazsonglőr bemutatót is tartottak, majd egy dekázási versenyt hírdettek amelyen egy egyedi tervezésű labda volt a fődíj. Ezt Keresztúri Szebasztian az Unirea tehetséges játékosa vihette haza. A pihenő és ebéd után már a helyosztó mérkőzésekre került sor. A harmadik helyért, a két csoportmérkőzésen második helyezett Diószeg és a Nagyváradi Zenit csapata mérkőzött, amelyet a Zenit nyert meg. Következett a döntő amelyben a rendes játékidő 0-0-ás eredménnyel zárult, az izgalmak tovább fokozódtak, következtek a büntetőrúgások a szurkolótáborok is egyre erősebb hangal, rigmusokkal bíztatták kedvenceiket. Az első kör 2-2 –es eredménye után az Unirea belőtte a büntetőt, a nagykárolyi játékos lövését viszont bravúrosan hárította az Unirea hálóőre Máté Bence. A végeredmény 3:2! Nagy volt az öröm a mihályfalvi szurkolótáborban hiszen az első Rencz Csaba emléktorna győztese megérdemelten az Unirea lett.

A kialakult végső sorrend:

 1. Unirea

 2.Viktória

 3. Zenit

 4. Diószeg

 5. Rapid

 6. Juventus

 7. Hajdúsámson

 8. N.A.C.

 9. Kraszna

10. Berettyószéplak.

Az eredményhírdetés és a díjátadó után következett a Bihar megyei RMDSZ és a Magyar Parlament Fideszes válogatottjának a labdarúgó mérkőzése. Rövid egyeztetés, majd bemelegítés után kezdődött a játék, amely nemsokára, az addig észre sem vett pálya hiányosságára hívta fel a figyelmet. Ugyanis az, egyre jobban lejtett az RMDSZ kapujának irányába. Az is elképzelhető, hogy indulás előtt Marco Rossi adott néhány jó tanácsot a Magyar Országgyűlés képviselőinek, mert sikerült egy jó hangulatú mérkőzésen, egy 1:5-ös végeredményt összehozniuk. Utólag elárulták, lehetőség szerint összejönnek edzőmérkőzésekre, ami meg is látszott  a játékukon.

Összegzésképpen elmondhatjuk, egy szép napon, méltó emléket állított Csaba baráti köre, ami mellé odaállt egy közösség Nagyváradtól Budapestig, hogy fejet hajtsanak egy kiváló ember emléke előtt.

Szép volt fiúk !

Balázs József Attila

/Kattintson a nagyobb képért!/

                    

Keresés