Szerdán reggel megkezdődött az élelmiszersegély kiosztása

Szerdán reggel megkezdődött az élelmiszersegély kiosztása
2015. January 7.
Szerda reggel megkezdődött az uniós élelmiszercsomagok kiosztása. Sokan álltak sorba, az utcán szekereket is felpakoltak a kapott dobozokkal.
/vlm/Image/Show/84/
Sorállás a két ablak előtt, előtérben a hátrahagyott dobozok

Ahogyan arról beszámoltunk, kedden délben érkezett meg az a két kamion, melyek az uniós élelmiszersegélyt hozták. Bár azonnal neki is fogtak a lepakolásnak, azt nehezítette, hogy a rakomány egy része útközben elmozdult, és kézi erővel kellett “rásegíteni” a gépi munkára.
A lepakolás kedden este 21.30 óra körül ért véget, szerdán reggel 8 órakor pedig már meg is kezdődött a kiosztás. A jogosultak hosszú sorban várakoztak a két ablak előtt, hogy átvegyék az idén először két dobozba csomagolt élelmiszereket – ez a csomagolási mód megkönnyíti és meggyorsítja a kiosztást, ám sokan vannak, akik a kézhez vétel után felbontják a csomagokat, azok tartalmát táskákba pakolva át, hátrahagyva a dobozokat. Az utcán szekerek álltak, bizonyára több család is összefogott ilyen módon, hogy egy fuvarral vigyék el a holmit.
A tapasztalatok szerint a tumultus 2 – 3 napon belül lanyhul, ezért akinek nem égetően sürgős, jobban jár, ha nem az első napokban megy a csomagokért – a kiosztásra 30 napig van lehetőség.
A szokásos helyen (a házasságkötő terem – korábban cukrászda – mögötti udvarban) hétfőtől csütörtökig 8 és 16, pénteken 8 és 14 óra között várják a jogosultakat, akiknek a személyi igazolványukat és a postán kapott kupont kell magukkal vinni a két, összesen mintegy 25 kilogrammos csomag átvételéhez.