“Szeretettel várjuk mindannyiukat vissza bármikor”

“Szeretettel várjuk mindannyiukat vissza bármikor”
2014. December 16.
A Szentháromság Kollégiumot támogató érmihályfalviak is ott voltak a hétfőn a gálospetriben tartott karácsonyi ünnepségen. Az otthonban lakó gyerekek mintegy fele érmihályfalvi.
/vlm/Image/Show/84/

A dévai Szent Ferenc Alapítványhoz tartozó gálospetri Szentháromság Kollégium előadóteremmé változott ebédlője idén is zsúfolásig telt hétfőn délután, sőt, az előtérbe is székeket tettek a házigazdák, hogy leültethessék vendégeiket, akik a karácsonyi műsor megtekintésére érkeztek.
Kosza Erzsébet intézményvezető örömmel nyugtázta a “sokadalmat” rövid köszöntő beszédében és a meghatottan köszönte meg az érdeklődést, illetve azt a segítséget, melyet egész éven át kapnak, s amire a továbbiakban is számítanak.
Ezután Kosza Erzsébet vezetésével a gyerekek versekből, jelenetekből, ünnepi énekekből összeállított műsort adtak elő, melyet a hallgatóság tapssal jutalmazott. A siker láttán az intézményvezető könnyes szemmel mondta: “Érdemes volt a gyerekekkel foglalkozni – mi ezt tudjuk adni önöknek ajándékként és szeretettel várjuk mindannyiukat vissza bármikor”. Az otthonban jelenleg 31 gyerek él 3 alkalmazottal, a bel- és külföldi támogatóknak hála nem szenvednek hiányt semmiből.
Ezután következett az ajándékozás, hiszen a támogatók most sem érkeztek üres kézzel. Elsőként most is a Szent Ferenc Alapítvány budapesti irodavezetője, Fellegi Kató adta át a gyerekeknek a névre szóló ajándékokat, miközben elmondta: idén 1400 gyereknek készítettek “angyalkás csomagot” (a gyerekek levelet írtak az angyalnak, ennek alapján készültek el a személyes ajándékok).
Az otthonban lakó gyerekek mintegy fele érmihályfalvi, így természetesen a város képviselői is ott vannak a rendszeres támogatók sorában (Városháza, Egészségügyi-Szociális Központ, RMDSZ, EMNP) és a minapi ünnepségen is jelen voltak. Karsai Attila alpolgármester elmondta: az ünnepekre készülve az ilyenkor szokásos édességeken, gyümölcsökön felül a napokban 5 köbméter tűzifával is hozzájárultak az otthon működéséhez.
A vendégek nem csak adtak, de kaptak is ajándékot, a gyerekek által készített üdvözlőlapokat (alábbi képünkön), rajtuk egy Teréz anya-idézettel: “A kedves szavak rövidek és könnyen kiejthetőek, de a visszhangjuk végtelen.”

Keresés