Szeretik a meséket az érmihályfalvi kisdiákok

Szeretik a meséket az érmihályfalvi kisdiákok
2017. February 1.
Bár a körzeti szakaszból a megyeibe került 12 csapat közül idén egyik sem jutott tovább az országos döntőbe, a Mesék szárnyán mesevetélkedőn részt vett kisdiákok (és tanítónőik) eredményeire most is büszkék lehetünk. A váradi Szacsvay Imre iskolában történteket Gábor Éva tanítónő foglalta össze.
/vlm/Image/Show/84/
(Fotók: Facebook)

Nagy lelkesedéssel indultunk Nagyváradra január 28-án délben, a Mesék szárnyán mesevetélkedő megyei fordulójára. Amióta eljutott Érmihályfalvára e verseny híre, azóta töretlen lelkesedéssel vesznek részt a gyerekek minden évben. Óriási versengés van a csapatok között, évről-évre jobban teljesítenek a diákok. Idén 12 csapat utazhatott Nagyváradra, a körzeti fordulókat követően. A III. és IV. osztályosokból alkotott csapatok mellett idén három II. osztályosokból alkotott csapat is eljutott a megyei döntőbe, ami nem kis teljesítmény, hisz az apróbbaknak a szemfüles “nagyokkal” kellett versengeni. A Szív, Nap (II. C. – Gábor Éva tanítónő), Szikrák (II. B. sbs – Karászi Éva és Király Zsuzsa tanítónők), Torpedók, Mosolygók, Főnix (III. B. sbs – Gliga Judit és Simon Enikő tanítónők), Szalacsi Szederkék (III. oszt. Gellén Beáta tanítónő, Szalacs), Szóló Szőlő (III. oszt. – Vanyó-Kecskés Éva tanítónő, Semjén), Észlények (III. D. – Oroszi Erika tanítónő), Napocskák (IV. D. – Kocsis Judit tanítónő), Micimackó (IV. F. – Mustean Judit tanítónő), Smiley (IV. B. sbs – Nagy Zita és Nagy Katalin tanítónők) csapatok kerültek idén a megyei döntőbe.

A nagyváradi Szacsvay Imre Általános Iskola M.Eminescu utcai épületében tartották idén a versenyt. A gyerekek különböző színnel jelölt termekben foglaltak helyet, ahol minden csapat kapott egy-egy számot. A feladatlapokra tehát ezek a számok kerültek a csapatnevek helyett. A felkészítő tanítónők talán még a gyerekeknél is izgatottabban várták a verseny kezdetét. Alföldi Andrea főszervező tanítónő mikrofonon keresztül köszöntött mindenkit. A csapatok a termekben elhelyezett hangszórókból értesültek teendőikről. Mi, pedagógusok is megkaptuk feladatainkat: gyesek a feladatlapokat szállították a javítókhoz, míg mások felügyelték a munkát a termekben. Mivel minden olajozottan működött, idejében megszülettek a várva-várt eredmények is.

Idén, a harminc csapatból három jutott tovább az országos döntőbe. Bár érmihályfalvi csapat nem volt ezek között, de eredményeinkre így is büszkék lehetünk. Miután lezajlott az ünnepélyes eredményhirdetés, ahol a csapatok oklevelet, kis ajándékot kaptak, a McDonald’s- éttermi program következett, ahol “kiengedték a gőzt” a gyerkőcök.

Köszönet tanítóinknak a lelkes felkészítésért, a gyerekeknek pedig a kitartó, lelkes munkájukért!

Jövőre, veletek, ugyanitt!
Gábor Éva tanítónő