Színház az iskolában

Színház az iskolában
2014. May 21.
Pál Hunor színművész két év után újra előadta a Mezőgazdasági Főgimnáziumban a "Klamm háborúja" című darabot. Dienes Ilona Erika tanárnő számol be az eseményről.
/vlm/Image/Show/84/
Pál Hunor színművész a diákok között

Ismét a Mezőgazdasági Főgimnáziumba járt Pál Hunor nagyváradi színész. Két éve láthattuk tőle a Klamm háborúja című osztályterem-előadást, melyet most is megtekinthettek a diákjaink. A darabban Klamm tanár úr történetét ismerhettük meg, akit azzal vádoltak az iskola tanulói, hogy egy diáklány a tanár rossz osztályzata miatt lett öngyilkos.

A gyerekek interaktívan vehettek részt az előadáson, és így szereplőkké váltak. Pál Hunor közvetlensége, tehetsége magával ragadta a társaságot. A humor is nagy szerepet játszott a történetben, hisz ezzel próbálta oldani a nyomasztó gondolatot, így az örömteli játék élménye is megmaradt.

Az előadást harminc perces beszélgetés követte, ahol feldolgozhatták a történetet. Pál Hunor a gyerekek véleményére volt kiváncsi volt, hogy szerintük mennyire volt hibás Klamm tanár úr a lány öngyilkosságában.

A beszélgetés után néhány tanuló véleményét kérdeztük meg az előadásról.

Speth Csanád, a X. C. osztály diákja így nyilatkozott: „Az előadáson egyszerűen fenomenálisan éreztem magam. Amellett, hogy komoly témát dolgozott fel, vicces is volt és mindenkit megnevettetett. Mintha nekem lett volna kiatalálva. A színész nagyon jól játszotta a szerepét, jól éreztük magunkat a barátaimmal. Igazán lehetne több ilyen is, el tudnám viselni kb.hetente.”;

Lázár Enikő pedig így vallott: „Számomra nagyon érdekes, tanulságos volt az előadás.Tetszett az, hogy szinte percenként változtatta a színész a hangulatát és ezzel az arcát is. Egész előadás alatt változott az én hangulatom is. Sok igazság volt a jelenetekben, melyeket olykor vidám, olykor szomorú, csalódott ember nézőpontjából láthattam. Máskor is szeretnék hasonló előadáson részt venni, mert nagyon elnyerte a tetszésemet.”;

Keresés