Színpadi kavalkád, hevesi alkotók tárlata, örökzöld melódiák

Színpadi kavalkád, hevesi alkotók tárlata, örökzöld melódiák
2014. September 27.
A Szent Mihály-napi Dióverő fesztivál hivatalos megnyitója szombat délután volt a strand területén, ahol előadócsoportok léptek fel. A programok a kultúrházban folytatódtak.
/vlm/Image/Show/84/
A strand területén újra színpadot állítottak

A kellemes, napsütéses időben lassan gyülekeztek az érdeklődők a Szent Mihály-napi Dióverő megnyitójára, illetve a Színpadi kavalkádként meghirdetett programra. Nyakó József polgármester jószerével azokat köszönthette, akik gyerekeik, unokáik fellépésre voltak kíváncsiak.
Még keressük a rendezvény arculatát, ami kapcsolódik az őszi nagyvásárhoz, és a Szent Mihály naphoz kötődő hagyományhoz, mondta a polgármester, majd a pillanatnyi programra utalva hozzátette: ezen a csoportok megmutathatják, mennyit fejlődtek az idei Nyíló Akác Napok óta. Balázs Ferenc, Heves város alpolgármestere, az azonos nevű megyéből érkezett delegáció vezetője fejezte ki ezután örömét, hogy a két település között erősödő kapcsolat részeként jelen lehetnek a fesztiválon, majd Horváth Béla, Szalacs község polgármestere mondott köszöntő szavakat. A továbbiakban a csoportok léptek a színpadra: a beszédek előtt is táncolt Syluette menettánccsoport, utánuk pedig sorban a Forever Dance, a Street Dancers, a Fresh Dance, majd a Playtime koncertezett.

A program a kultúrházban folytatódott, ahol a már említett magyarországi küldöttségé volt a főszerep: hevesi alkotók munkáiból nyílt kiállítás. Sajnos, Nyakó József polgármester igen kis számú érdeklődő előtt mondhatta el, hogy a két város között épülő kapcsolat egy újabb lépcsője a kiállítás, míg Balázs Ferenc szerint “a hevesi alkotók a város lakosainak lelkivilágát mutatják be az érmihályfalviaknak”. A tárlatot Fülöp Márta, a hevesi kulturális központ igazgatója méltatta. Elmondta, hogy amatőr alkotókról van szó, akik festményeikben, grafikáikban “kifestik magukból a mindennapi gondokat”.

“A zenén túl…” című koncertsorozat idén Érmihályfalván indult, szombat este Thurzó Zoltán zongoraművész és barátai – Jecu Georgiana (szoprán), Nagy Tímea (szoprán), Tasnádi Melinda (szoprán), Varkucs Róbert (tenor) – az operettek és musicalek világába kalauzoltak el. Bevezetőjében a szervező és műsorvezető Thurzó Zoltán elmondta: a sorozat célja, hogy a zenét “egy kicsit másként”, közérthetőbben vigye a közönség elé. Idén az operett és a musical a főszereplő, a 75 perces műsorban a színpad helyett a nézőtér széksorai között éneklő művészek egyebek mellett az Ördöglovas, a Víg özvegy, a Csárdáskirálynő, a Cigányszerelem című operettekből, a Valahol Európában, a Chicago, a My Fair Lady, a Porgy és Bess, a Macskák című musicalekből énekeltek közkedvelt betétdalokat, a külföldieket eredeti szöveggel. Különlegességként a Víg özvegyből Vilja dala románul és magyarul szólalt meg. Az előadókat mintegy 120 fős közönség köszöntötte vastapssal az előadás végén.

Keresés