Színvonalas és humoros bohózat a Móka színjátszóival

Színvonalas és humoros bohózat a Móka színjátszóival
2018. May 20.
Immár 18. alkalommal mutatott az érmihályfalvi Móka színjátszó csoport előadást a Nyíló Akác Napok szombatjának estéjén.
/vlm/Image/Show/84/

A Bartók Béla Művelődési Házban Szabó János rendező köszöntötte egyik testvér-településünk, Tornalja polgármester-asszonyát, Szögedi Annát és az őt elkísérő küldöttséget, akik vendégként érkeztek a Nyíló Akác ünnepségre. Idén Rejtő Jenő: Egy görbe éjszaka című, három felvonásos bohózatát vitte színre a Móka.

A mű egy egyszerű varrólányról szól, Manciról, akit Geszti Ivett játszott. Egyszerű alkalmazotti életét megunva, és főnökasszonya, Leontin – Felvinczi Erzsébet – állandó szekálásának eleget téve egy nap eldönti, hogy felveszi Karácsonyi Lola művésznő – Kulcsár Ágnes – különleges ruháját, amelyet a híres Madam Dávid – Kecskés Zoltán – női szabó készített, hogy együtt töltsön egy görbe éjszakát Hámory báró úrral – Gyenge Attila -, aki nemes grófnőnek hiszi. A bohózat további szereplői: Boros József Radócz kegyelmes szerepében, Boros Emőke Blanka Adél szerepében, Keresztesi Judit Ágnes szerepében, Mustean Sándor Robi pincér szerepében, Varga István báró Latkóczy szerepében, Bató Tímea a méltóságos asszony szerepében, valamint Felvinczi Fanny és Vaida Júlia a segédlányok szerepében.

Az előadás ismétlésének időpontja még bizonytalan, mondta Szabó János rendező, valószínűleg valamikor június közepén kerül rá sor, mivel a közeljövőben a színjátszó csoport három fesztiválra is hivatalos.

Az előadás utáni tapsvihar önmagáért beszélt, ismét egy színvonalas és humoros előadás tekinthettünk meg. Nyakó József polgármester virágkosárral ajándékozta meg a társulatot.

Kép és szöveg: Jock Evelin

Keresés