Szitáló esőben gólzápor

Szitáló esőben gólzápor
2015. November 22.
Az esős, álmos időben gólzáporos meccset játszott az Unirea szombat délután, amikor a Céckei Locadin csapatát fogadta a Praszler stadionban.
/vlm/Image/Show/84/
A hazaiak számítottak esélyesnek a lila-zöld felszerelésű vendégekkel szemben, és a papírforma be is igazolódott

A megyei első osztályú labdarúgó bajnokság utolsó előtti őszi, 14. fordulójában az Unirea a sereghajtók közé tartozó Céckei Locadin gárdáját fogadta. Már csak ezért is a hazaiak számítottak esélyesnek a megjelenésében is lelkes falusi csapat benyomását keltő, lila-zöld felszerelésű vendégekkel szemben, és a papírforma be is igazolódott.

Igaz, nehezen lendült be a szekér, néha döcögött is a vizes, felázott talajú pályán, a meg-meginduló áztató esőben. A 3. percben Crisan C. 5 méterről fölé bombázott, a 4.-ben Gego emelését a kapus tornázta fölé, a 8.-ban Crisan C. az oldalhálóba lőtt. Úgy tűnt, ezzel le is lankadt a kezdeti hév, igen unalmas negyedóra következett, hogy aztán 10. perc alatt Gego klasszikus mesterhármasa helyre tegye a dolgokat: a 21. percben Dumiter beadását fejelte a hálóba – 1-0, a 26. percben Sándor középre-passzát lőtte a be – 2-0, a 31. percben a bal szélen eliramodó Dobondi beadását vágta a léc alá – 3-0. A gólok között továbbra is álmos tili-toli ment, amit újabb gól követett, amikor a 41. percben Dumiter átemelt a kapuson, majd az üresen maradt hálóba fejelt – 4-0. Amikor a fiúk egy kicsit összekapták magukat és pontosan, gyorsan adogattak, akkor mindig egy újabb gól következett, úgy mint a 42. percben, amikor a félpálya felétől indult Dobondi minden eléje kerülő ellenfelet kicselezett és szinte a kapuba gyalogot a labdával – 5-0.

A második félidőben mit sem változott a játék képe, akkor is inkább csak a gólokat jegyezhettük fel. A 49. percben Gego átadását Dobondi emelte át higgadtan a kapuson- 6-0, az 52. percben Crisan C. indításából Dumiter talált be – 7-0. Perényi ezen a meccsen úgy járt, mint azon a bizonyos szép napon Micimackó, tudniillik semmi dolga nem akadt, egészen az 59. percig, amikor a vendégek tizenegyeshez jutottak, akkor azonban nem volt mit tennie – 7-1. Ezután újra mi következtünk, a 66. percben Gego rohant tankként végig a pályán a kapuig – 8-1, majd a 78. percben a céckei tizenegyes előtt szabálytalankodó Vadkerti vett revansot és mintegy 20 méterről lőtte ki a hosszú sarkot – 9-1. A kevés számú drukker azért szurkolt, hogy legyen meg a két számjegyű eredmény – gól lett is még egy, de nem nekünk: a vendégek talán egyetlen gyors ellentámadásukat vezették a 82. percben, amikor az időközben a kapuba beállt, ifjúsági korú Szkirkanicsnak nem is volt esélye a hárításra a szétnyílt védelem mögött – 9-2. A végén már mindenki a lefújást várta, a bíró nagyon helyesen nem is hosszabbított. Azt mondják, a győzelmet nem kell megmagyarázni, 9-2-nél meg főleg ne bonyolódjunk bele.

Ifj.Fele Sándor a következő gárdát szerepeltette: Perényi (72.p. Szkirkanics) – Horváth (46.p. Kiss), Péter (59.p. Fazekas), Vadkerti, Crisan R., Gábor, Crisan C., Dobondi, Sándor, Gego, Dumiter (59.p. Fele Sz.).

A forduló további eredményei és a tabella ide kattintva tekinthető meg a mérkőzések végeztével.

Csűri Sándor tanítványai még nagyobb különbséggel nyertek az ifjúsági csapatok találkozóján, ott 10-1 lett a vége.

Az utolsó őszi fordulóban az Unirea a Nagyváradi Egyetem vendége lesz.

Keresés