Szivacskézilabda-torna három megye csapatainak

Szivacskézilabda-torna három megye csapatainak
2019. February 15.
Százhatvan gyereket és kísérőiket várják a hét végén az érmihályfalvi sportcsarnokba, az első Értől az óceánig elnevezésű szivacskézilabda tornára. A cél, hogy a gyerekeknek sikerélményben legyen részük!
/vlm/Image/Show/84/
(Illusztráció)
A szivacskézilabda a kézilabdázás előkészítő játéka, a gyerekeknek az első, versenyélményt is nyújtó találkozása a labdával. Felkelti a mozgás, a rendszeres sportolás iránti vágyat, illetve kezdeményezi valamely sportjáték, jelesül a kézilabdázás megkedvelését. A szivacskézilabdázás a legújabb találmány, a legügyesebbek a sportág jövőjét jelenthetik. A fenti sorok egy internetes tudástárból valóak, és nagyjából leírják azt a gyerekeknek kitalált sportágat, melynek egy jelentős tornáját rendezik meg szombaton lánycsapatoknak az érmihályfalvi sportcsarnokban. Csengeri Csongor főszervező, a helyi Zelk Zoltán Általános Iskola igazgatója, testnevelőtanár kérdésünkre elmondta: tavaly júliusban csatlakoztak a Szatmár és a Ferencvárosi Torna Club (FTC) között már 7 éve működő, határon átnyúló utánpótlás kézilabda projekthez. Most több mint 1000 gyerek szivacs-kézilabdázik ennek keretében. Érmihályfalván 4 csapat van (U 8, -9, -10 és -12 korosztályok) mintegy 60 gyerekkel, Csengeri Csongor és Budar Bálint tornatanárok foglalkoznak velük.
Az Értől az óceánig – ez a szombaton, február 16-án 9 órakor kezdődő torna neve, mely egyrészt tisztelgés a 100 éve elhunyt Ady Endre előtt, másrészt utal a házigazdák “érmellékiségére”, és arra, hogy a tehetségek a sportág csúcsára is eljuthatnak. A tornán U 8 és U 9 korosztályos csapatok vesznek részt, 3 megye 14 helységéből 16 csapat: Börvely, Kálmánd, Mezőfény, Nagykároly (2 csapat), Szatmárnémeti, Avasújváros, Sárközújlak (Szatmár megye), Szilágynagyfalu, Szilágyperecseny, Kémer, Varsolc, Kraszna (Szilágy megye), Érmihályfalva (2 csapat), Szalacs (Bihar megye). Ez 160 gyereket és mintegy 25-30 kísérőt jelent. A sportcsarnok küzdőterén keresztben lesz két pálya, melyeken 10 perces meccseket (összesen 56-ot) vívnak a 3+1 fős csapatok, korlátlan cserelehetőséggel. Csengeri Csongor hangsúlyozta: nem számolnak eredményt, mindenki győztes lesz, a legfontosabb, hogy a gyerekeknek sikerélményben legyen részük! Minden siker, értve ez alatt nem csak a gólokat, de a jó átadásokat, védéseket is, egyformán kell örülni azoknak, akármelyik csapat tagjának érdeme, családias és sportszerű hangulatnak kell uralkodnia, mindenkit megtapsolva. A Magyar Kézilabda Szövetség által is felkarolt projekt keretében az FTC és az Érmihályfalváért Egyesület támogatja a tornát, melyet, a tervek szerint, ezentúl évente megszerveznek.

Keresés