Szlovákiai és litván csapatokkal mérkőztek kézilabdásaink

Szlovákiai és litván csapatokkal mérkőztek kézilabdásaink
2013. August 27.
Nemzetközi gyerek kézilabda tornán szerepelt az Unirea leány csapata Szlovákiában, és korosztályában második lett. Egy szlovákiai és két litván csapat ellen léptek pályára. (BN)
/vlm/Image/Show/84/
A csapat a kupával, és az érmekkel

Az elmúlt héten szerdától szombatig több tucat csapat részvételével tartottak gyerekeknek kézilabda tornát a szlovákiai Eperjesen (Presov), melyre az érmihályfalvi Unirea leány csapata a 2000-ben vagy annál később születettek korosztályába nevezett be.

Leu Eugen edzőtől megtudtuk, hogy tavaly egy junior csapattal járt Eperjesen egy versenyen, és akkor fogalmazódott meg az ötlet, hogy kapcsolatot építsen “lányai” számára is. Az ötlet most testet öltött, és a 10 érmihályfalvi lány – Pusztai Myrthis, Vas Gabriella (kapusok), Tóth Vivien, Purcel Raluca, Toma Denisa, Toma Carmina, Dângă Nicoleta, Lăcătuş Cyntia, Bihari Viktória, Torda Vanessa – alkotta csapat egy szlovákiai (Nagymihály / Michalovce) és két litván (mindkettő az ország legnagyobb kikötővárosából, Klaipédából) gárdával mérkőzhetett 2-2 meccsen. A mérleg 6 meccsből 3 győzelem, 1 döntetlen, 2 vereség, 64-64-es gólarány – és a második hely.
Eredmények:

Unirea – Iuventa (Nagymihály) 10 – 10 (3 – 7) és 8 – 17 (3 – 8);

Unirea – Gedminai (Klaipéda) 15 – 6 (8 – 3) és 12 – 7 (6 – 2);

Unirea – Viesulas (Klaipéda) 6 – 12 (5 – 6) és 13 – 12.

A végeredmény: 1. Iuventa, 2. Unirea, 3. Viesulas, 4. Gedminai.

Az érmihályfalvi lányok utolsó meccse döntötte el, hogy második vagy harmadik helyen végeznek, és drámai körülmények között dőlt javukra az eredmény litván ellenfelükkel szemben: 30 másodperccel a vége előtt egy gólos vezetés birtokában támadhattak, amikor a bírók passzív játék miatt elvették a labdát tőlük, az ellenfélnek 10 másodperce maradt, ám utolsó lövésüket Pusztai Myrthis hárította! Így legyőzték azt a csapatot, melytől előzőleg viszonylag nagy arányban már egyszer kikaptak.

Leu Eugen kérdésünkre csak az elégedettség hangján nyilatkozott csapatáról. Nem emelt ki senkit külön, ám megemlítette, hogy 28 találatával Toma Denisa lett a csapat házi gólkirálya. Nagyon jó verseny volt, ahol a lányok sok tapasztalatot, élményt szerezhettek, tette hozzá az edző, aki ezúton is köszöni a Városháza, a szülők és néhány lelkes támogató segítségét.

(BN)

Keresés