Szociális Együttműködés Határok Nélkül, kilencedik alkalommal

Szociális Együttműködés Határok Nélkül, kilencedik alkalommal
2018. May 18.
Az idei, 26. Nyíló Akác Napok keretében kilencedik alkalommal szervezték meg a Derűs Őszért – Szociális Együttműködés Határok Nélkül című programot pénteken délelőtt 11 órától, amelynek az Egészségügyi-Szociális Központ volt a házigazdája. A rendezvényt a Pro Valea - Érmihályfalváért Egyesület támogatta.
/vlm/Image/Show/84/

Hajdú-Bihar és Bihar megyei intézmények képviseltették magukat az eseményen, olyanok, amelyek szintén hasonló rendezvényeket szerveznek. A házigazda Egészségügyi-Szociális Központ igazgatója, Csűri József köszöntötte a többi intézmény képviselőit is, név szerint a Hajdúnánási Városi Szakorvosi Rendelőintézet és Ápolási Intézet részéről Baráthné Megellai Erzsébet intézményvezetőt és munkatársait, a Papfalvai Egészségügyi-Szociális Egységtől dr. Kékedi Juditot és kollégáit, a Balmazújvárosi Kistérségi Humán Szolgáltató Központ intézményvezetőjét, Figéné Nádasi Ágnest és munkatársait, a Balmazújvárosi Nefelejcs Idősek Otthona részéről Béresné Lőrinc Erzsébet intézményvezetőt és csapatát, Molnár Csillát, aki a Bonitas Speciális Iskola érmihályfalvi kirendeltségének munkatársa és egyben a központ önkéntes pszichológusa; Bradács Aliz, a margittai Pop Mircea Kórház menedzsere nem tudott részt venni, mivel elutazott a csíksomlyói búcsúra.

Csűry József igazgató beszéde után Nyakó József polgármester, majd Karsai Attila alpolgármester köszöntő szavai következtek. Ezután az Érmihályfalváról készült kisfilmet tekinthették meg a vendégek, majd a III. C. osztály diákjai Gábor Éva tanítónő felkészítésével egy rövid verses-táncos előadást mutattak be. Végül, de nem utolsó sorban Fügedi Ilona olvasott fel saját verseiből, és énekelt saját dalaiból néhányat, majd végszóként dr. Turucz Mária háziorvos és helyi tanácsos mutatta be az érmihályfalvi háziorvosok történetét.

Képek és szöveg: Jock Evelin