Szociális együttműködés, határtalanul

Szociális együttműködés, határtalanul
2016. May 20.
A helyiek mellett nyolc intézmény képviselői vettek részt a már hagyományosnak mondható "Szociális együttműködés határok nélkül" című találkozón.
/vlm/Image/Show/84/

A Nyíló Akác Napokon rendezett találkozók egyike, idén már ötödik alkalommal, a Derűs Őszért – Szociális Együttműködés Határok Nélkül című, melynek házigazdája az Egészségügyi-Szociális Központ.

Ezen a találkozón képviseltetik magukat vendégként azok az intézmények, melyek az esztendő folyamán maguk is rendeznek hasonlóakat Biharban és Hajdú-Biharban.

Péntek délelőtt a Csűri József igazgató köszöntötte azokat, akik megjelentek az idei találkozón a központ dísztermében. Már a programhoz tartozott, hogy bemutatta az épület emeleti részét, melynek átadásával tavaly nyáron bővült az otthon. A négy új kórteremmel, 2 mosdóval, klubhelyiséggel, vendégszobával, irattárral gazdagodott intézményben arra törekszenek, hogy komfortosabbá tegyék az ott élők mindennapjait – ehhez járul hozzá, hogy az udvart is otthonosabbá tették, mondta az igazgató.

Ezek után házigazdák és vendégek átvonultak a Kincs vendéglőbe, ahol Karsai Attila alpolgármester és dr.Turucz Mária családorvos, megyei tanácsos köszöntő szavai után munkamegbeszélés zajlott, melynek témája: Idősek testi és lelki gondozása. A következő intézmények képviseltették magukat: Hajdúnánási Városi Szakorvosi Rendelőintézet és Ápolási Intézet; Szalontai Egészségügyi-Szociális Egység; Papfalvi Egészségügyi-Szociális Egység; Balmazújvárosi Kistérségi Humán Szolgáltató Központ; Biharkeresztesi Gondviselés Háza Református Idősek Otthona; Gálospetri Szentháromság Gyerekotthon; Margittai Dr.Pop Mircea Városi Kórház; Nagyváradi Caritas Catolica, Érmihályfalvi Egészségügyi-Szociális Központ.

Keresés