“Szóljon a dal lélektől lélekig”

“Szóljon a dal lélektől lélekig”
2015. May 15.
Második alkalommal tartották a kultúrházban a református egyházközség szervezésében a "Tiszán innen, Dunán túl" című népdaltalálkozót, pénteken délelőtt.
/vlm/Image/Show/84/
Megtöltötték a nézőteret a gyerekek

A kultúrház nézőterét megtöltő gyereksereget, illetve az őket elkísérő tanítókat, szülőket Balázsné Kiss Csilla lelkész köszöntötte. “Nyílik az akác, illatával együtt elönti szívünket a szülőföld iránti szeretet. (…) Ahogyan anyanyelvünket, úgy zenei anyanyelvünket is ápolni kell, hogy ne legyünk gyökértelenek” – mondta egyebek (és a címben idézett) mellett a lelkész, köszönetet mondva a tanítóknak, édesanyáknak, nagymamáknak, akik énekre, népdalra tanítják a gyerekeket.
Karászi Éva tanítónő főszervezőként mondott köszöntő szavakat: “Mint ahogyan az ékszer is holt kincs a láda fenekén, életet akkor kap, ha viselik, a népdal is, mennél többeké lesz, annál nagyobb lesz világító és melegítő ereje”.

Elsőként mindenki együtt énekelte a “Tavaszi szél vizet áraszt…” című népdalt, majd a gyerekek egyenként vagy osztályonként álltak színpadra, hogy énekeljenek, vagy éppen hangszeren játsszanak.
Mivel nem versenyről, hanem bemutatóról volt szó, természetesen nem volt rangsorolás, az énekléssel, a közös programmal mindeni csak nyert.

Keresés