Szolnokon is szeretik az érmelléki ízeket

Szolnokon is szeretik az érmelléki ízeket
2016. September 15.
Két aranyéremmel tért haza Szolnokról a 18. Gulyásfőző Fesztiválon részt vett csapatunk. A részleteket ifj.Szilágyi József tanár foglalta össze.
/vlm/Image/Show/84/

Szeptember 9.- én indult útjára egy kis csapat, hogy képviselje Érmihályfalvát a 18. nemzetközi gulyásfőző és hagyományőrző fesztiválon Szolnokon.

Péntek esti érkezésünket követően elfoglaltuk szállásunkat, majd egy honfoglalás-kori jurtában vacsoránk elfogyasztását egy röpke városnézés követte.

Szombaton hajnalban már felpezsdült az élet a szolnoki Tiszaligetben: közel kétszáz csapat serénykedett, hogy a legfinomabb gulyást elkészítse. Volt olyan csapat is, amelyik 10 üstben készített ételt. Délutánra a zsűri dolga is „megszaporodott”;, hiszen több mint 100 étel került az asztalukra zsűrizésre.

A becslések szerint csaknem 40 ezer látogatója volt az idei gulyásfesztiválnak, ahol remek hangulat uralkodott. A rendezvényre érkeztek résztvevők egyebek mellett Finnországból, Németországból, Lengyelországból és Ausztriából is.

Délután 17 órakor kezdődött az eredményhirdetés, melynek során kis csapatunk kétszer is örülhetett, hiszen felnőtt kategóriában a Böllérek csapata, míg diákcsapat kategóriájában a Mezőgazdasági Főgimnázium ételét díjazták aranyéremmel.

A délutáni eredményhirdetés legizgalmasabb pillanata a “Gulyáskirály” cím adományozása volt. Az elismerést immár második alkalommal kapták meg a Gyuláról érkezett “Viharsarki betyárok.”