Szorít-e a lelki lábbeli?

Szorít-e a lelki lábbeli?
2017. March 10.
A Kányádi Sándor Szavalóverseny helyi-körzeti szakaszát tartották meg csütörtök délután a kultúrházban.
/vlm/Image/Show/84/
A díjazott gyerekek a zsűri tagjaival (alábbi csoportképünkön a felkészítő pedagógusok)

Csütörtök délután zajlott le a Bartók Béla Művelődési Házban a Kányádi Sándor Szavalóverseny helyi-körzeti szakasza, melyen érmihályfalvi és érsemjéni kisdiákok vettek részt, összesen 54-en.

A megjelenteket Gábor Éva tanítónő-szervező köszöntötte, külön kiemelve a nulladikosokat (előkészítő osztályosokat), akik “először húzzák fel a lelki lábbelit”. Ezzel utalt a verseny névadójának egyik mondására, miszerint: “A vers olyan lelki lábbeli, amelyet mindenki viselhet”. E mondás igencsak illik a főként a tanítókra hárult feladatra, miszerint a gyerekek korának megfelelő verset kellett nekik választani, hogy aztán “ne szorítson a cipő”. Hogy ez mennyire sikerült, azt a Boros Emőke és Kovács Brigitta tanárnők, illetve Gheri Judit könyvtáros alkotta zsűrinek kellett eldönteni.

A gyerekek nem csak Kányádi Sándor, de László Noémi és Kovács András Ferenc verssel is készülhettek, három kategóriában állva színpadra. Az eredeti terv szerint minden kategóriából két – két gyereket juttathatott volna tovább a zsűri, ám saját hatáskörükben úgy döntöttek, hogy a 0. – I. osztályosoknál és II. – III. osztályosoknál hárman, ellenben a IV. osztályosoknál csak egy gyerek várhatja a megyei szakaszt (bár ott is állítottak további rangsort is).

Az eredmények (zárójelben a tanítók)
– 0. – I. osztályosok: 1. Végh Maya (I.C. Felvinczi József), 2. Szilágyi Dóra (0.B. Molnár Lilla – Kádár Zsuzsa), 3. Csiri Szilárd (0. E. Felvinczi Erzsébet);

– II. – III. osztályosok: 1. Belényesi István (II.C. Gábor Éva), 2. Egri Tímea Anikó (II.B. Karászi Éva – Király Zsuzsa), 3. Karsai Kristóf (II.C. Gábor Éva);

– IV. osztályosok: 1. Kapeller Johanna (IV. C. Nagy Annamária), 2. Simon Fanni (IV.C. Nagy Annamária), 3. Brejan Barbara (IV. D. Kocsis Judit).

Különdíjat kapott az érsemjéni III. osztályos Talpas Krisztián Tamás (Vanyó-Kecskés Éva).
Minden gyerek emléklapot, könyvjelzőt, édességet vehetett át, a kategóriák győztesei pedig egy-egy Érmihályfalva-monográfiát is.
A versenyt a Polgármesteri Hivatal és az Érmihályfalváért Egyesület támogatta.
A megyei szakaszt Szalontán fogják megtartani.

Keresés