Szponzortalálkozóra hívták az adományozókat

Szponzortalálkozóra hívták az adományozókat
2023. October 31.
szponzor 1

Szombat estére meghívót kapott mindenki aki valamilyen formában hozzájárult az idei Nyíló Akác Napok rendezvénysorozatának lebonyolításához. Érmihályfalva önkormányzata kezdeményezte és a Nyíló Akác Alapítvány mint társszervező csatlakozott a szponzortalálkozó megszervezéséhez, az esemény mottója ,,Együtt a városunkért’’ címet viselte. Karsai Attila megbízott polgármester ünnepi köszöntőjéből egyebek mellett kiderült, az idei Nyíló Akác Napok egyike volt a legsikeresebbeknek, a fesztivál zárónapján, vasárnap este becslések szerint 5000 ember szórakozott a város főterén.  Három év kényszerszünet után folytatódott idén a fesztivál, amely a szponzorok hozzájárulásának köszönhetően színvonalasabb lett.  A mostani rendezvény fő célja a köszönetnyilvánítás, valamint a befolyt összegek felhasználásáról tájékoztatást kapjanak az adományozók. Reményét fejezte ki, az elkövetkező években is gyümölcsöző lesz az együttműködés a település gazdálkodóival és vállalkozóival a rendezvények támogatásával kapcsolatosan, mert minden sport, kulturális, vagy zenei esemény a közösségünk összetartozását hivatott szolgálni. Tájékoztatta a jelenlévőket, ezt a találkozót  is felajánlásokból sikerült megrendezni, a vacsora alapanyagai, a felszolgálás és főzés  mind szponzorálásokból jöttek létre, nem terhelték a város költségvetését. Beszéde végén felhívta a figyelmet, a mostani találkozóra szervezett árverés bevételéből az Unirea sportklubbot kívánják támogatni, az elkövetkező évek árveréseinek bevételét egyesületek, szervezetek támogatására fordítják. Utánna Nyakó József az érmihályfalvi RMDSZ és a Nyíló Akác Alapítvány elnöke lépett a mikrofonhoz, aki bevezetőjében megköszönte a szponzorok hozzájárulását, beszámolójából kitűnt ez évben 113 cég, gazdálkodó, vállalkozó vagy magánszemély járult hozzá a fesztivál sikeres lebonyolításához. Idén lett 30 éves a Nyíló Akác Napok és 25 éves a Nyíló Akác Alapítvány. Röviden bemutatta az alapítvány tevékenységét, amelynek kuratóriumában az idei évtől Darabont Aliz, Boros Emőke tanárnők, valamint Boda Gergő, Kiss Csaba és ifj. Torda Imre is részt vesznek.

Utána az idei kedvezményezett, az Unirea sportklub elnöke Fele Attila köszönte meg, hogy idén ők kapják meg a licitből befolyt összeget, röviden bemutatta a klubot amelyben 5 korosztályos csapat vesz részt a bajnokságban, 130 fiatal 6 edző munkája által fejlődik.

A beszédek után következett az árverés amelyet Varga Róbert a Zelk Zoltán Gimnázium igazgatója vezetett, képzeletbeli kalapács alá kerültek az Érmihályfalvi Alkotótáborban készült alkotások valamint sporteszközök, az izgalmas jó hangulatú árverés bevétele 7300 lej volt.

Másnap, a megmaradt élelmiszert, gyümölcsöt rászoruló családoknak osztották szét.

Balázs József Attila

Keresés