Szükséges papírok a diabetológiai vizsgálathoz

Szükséges papírok a diabetológiai vizsgálathoz
2013. July 12.
Milyen dokumentumok kellenek a diabetológiai vizsgálathoz? Miért kell fizetni több vizsgálatért az Egészségügyi Központban? Válaszok alább olvashatóak.
/vlm/Image/Show/84/

Ahogyan arról beszámoltunk, az Egészségügyi Központban pár hete diabetológus is tart szakrendeléseket. Sokan nem tudják, hogy a vizsgálatokra bizonyos dokumentumokat is magukkal kell vinni, ezek a következők:
– küldőcédula a családorvostól;
– személyi igazolvány eredetiben + egy fénymásolat;
– nyugdíjkupon vagy munkahelyi igazolás.
Dr.Pasconia Simona diabetológus a következő, önmaga által megállapított órarend szerint rendel: csütörtökönként 11.30 – 13.30. Előjegyzést lehet kérni hétfőtől péntekig naponta 8 és 14 óra között a 0747-931388-as telefonszámon.

Többet szóvá teszik, hogy az Egészségügyi Központban több szakrendelésen fizetni kell a vizsgálatért. Benkovits Béla közgazdász, az intézmény helyi ügyvezetője elmondta: a központ – mint az köztudott – a margittai Dr.Pop Mircea Városi Kórház kihelyezett részlegeként működik, s mint ilyen csak belgyógyászattal rendelkezik. Ebből következően a belgyógyászati vizsgálatokért nem kell fizetni, illetve ugyancsak ingyenes a diabetológiai vizsgálat, mert a doktornő a kórház keretei között tartja konzultációit. Azonban a többi orvos (gyerekorvos, fül-orr-gégész, nőgyógyász, kardiológus) magánrendelés keretében fogadja a pácienseket, melyeknek megvan a díja, a központ csak helyet biztosít ezekhez, így segítve a lakosokat, hogy ne kelljen más városokba utazniuk a vizsgálatra.
Az egészségügyi központban rendelő orvosok órarendjei, az előjegyzési lehetőségek, illetve a laboratóriumi analízisek listája azok áraival ide kattintva olvasható.

Keresés